biverkningar av kinin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-04
Kinin, formellt känd som qualaquin, är ett läkemedel som används för att behandla de vanligaste, okomplicerade fall av malaria. Under en kort period, flera off-label kinin produkter till försäljning i andra användningsområden än de som godkänts av FDA, särskilt för behandling av kramp i benen. FDA beordrade till slut att alla icke-godkända kinin produkter avlägsnas från marknaden omedelbart. Anledningen är att antalet allvarliga biverkningar, inklusive dödsfall, i samband med oreglerad användning av ämnet.
Malaria är en livshotande sjukdom, och riskerna med att använda kinin för att behandla det långt uppväger riskerna förknippade med biverkningar. Malaria är den enda tillstånd som kinin är lämplig. Men vissa människor fortfarande försöker använda kinin för att behandla kramp i benen och andra villkor. Se till att du är bekant med biverkningarna av kinin så att du kan reagera om du misstänker en familjemedlem eller vän har tagit drogen och är att ha en reaktion

hjärtarytmi

Hjärtarytmi är ett allvarligt tillstånd som får hjärtat att slå i ett oregelbundet mönster. Kinin kan orsaka en individ att känna oro, vilket gör korrekt blodflödet ännu svårare. Läkarvård är nödvändig för dem med hjärtarytmi.

Trombocytemi

trombocytemi är bildandet av blodproppar eller onormala mönster blödning. De som tar kinin kan ge en överdriven mängd blodplättar i blodet. Symtom på trombocytemi inkluderar näsblod, kalla fingrar, huvudvärk, blödningar från mag-tarmkanalen och yrsel. Detta är en annan allvarligt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård.

Överkänslighet

Människor som tar kinin kan utveckla en serie av överkänslighet mot läkemedlet i sig. Symtom på överkänslighet eller allergiska reaktioner mot läkemedlet, inkluderar nässelfeber, feber och svullnad.

Cinchonism

Cinchonism är ett medicinskt tillstånd som orsakar en rad funktionsnedsättande symtom. Dessa inkluderar men är inte begränsade till öra ringmärkning, synförändringar, svindel eller yrsel, illamående, kräkningar och huvudvärk.

njur-och leversvikt

Kinin är otroligt svårt för kroppen att smälta och bearbeta. Som sådan, lever och njurar kanske inte kan hantera den extra stress sätta på dem av läkemedlet och kan börja att misslyckas.

Blindness

Kinin kan orsaka en sjukdom som kallas optikusneurit. Optikusneurit uppstår när synnerven sväller, och oftast bara förekommer hos personer med multipel skleros eller demyeliniserande sjukdom. Kinin är en av de få kemikalier som orsakar denna reaktion.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa ett preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla bronkit hos spädbarn
 • pankreatit symptom hos barn
 • hur man kan bota en överbelastad hosta
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • appendix smärtsymptom
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • hur du ska justera glasögon för att passa bekvämt på öronen
 • hur man blir en bra vårdgivare
 • hur ta reda på varför ditt barn gråter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com