effektiva preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-25
För par som vill förhindra graviditet, många preventivmedel alternativ är tillgängliga. Vissa val, som p-piller och pessar och måste förskrivas av läkare. Andra, som kondomer och svampar, kan köpas över disk. Par måste veta att inte alla preventivmedel alternativ är lika effektiva som andra. De som behöver för att förhindra graviditet måste forskning de mest effektiva preventivmetoder innan du väljer en

Avhållsamhet och Sterilisering

De två mest effektiva typerna av preventivmedel är avhållsamhet och sterilisering. Avhållsamhet, eller undvikande av sexuellt umgänge, är 100 procent effektivt för att förebygga graviditet, men inte alltid praktiskt. Sterilisering förfaranden, till exempel en vasektomi för en man eller äggledaroperation för en kvinna, är över 99 procent effektivare. Ibland kan dessa förfaranden misslyckas, men om förfarandet görs korrekt, är sterilisering ett mycket effektivt preventivmedel alternativ. Par som vill ha en av dessa förfaranden behöver för att hålla alla återbesök för att säkerställa att de är sterila.

P-piller

Hormonella p-piller är en av de mest förskrivna alternativ preventivmedel. Orala preventivmedel fungerar främst genom att förhindra ägglossning. De innehåller en kombination av östrogen och gestagen, två hormoner som påverkar kvinnans cykel. De är över 99 procent effektiva om de används enligt ordination. Enligt en studie som utförts av University of Georgia Health Center, p-piller är bara 92 procent effektivare med normal användning. De tenderar att misslyckas eftersom kvinnor glömmer att ta ett piller. Vanliga biverkningar är bla ökat blodtryck, ömhet i brösten, viktökning, depression, illamående, huvudvärk, akne och uppblåsthet.

Preventivmedel Ring

NuvaRing är varumärkesnamnet för en vaginal ring preventivmedel. Detta preventivmedel alternativ sätts in i slidan där den finns i tre veckor. Även inne i kvinnan, släpper det östrogen och gestagen för att förhindra ägglossning. Ringen är bort efter tre veckor så att kvinnan kan ha sin tid. En ny ring sättas in efter en vecka. Precis som p-piller, är preventivmedel ringen 99 procent effektivare med perfekt bruk, men endast 92 procent effektiv med normal användning.

Spiral

En spiral eller spiral, är en typ av preventivmedel som är placerad inuti en kvinnas livmoder med sin läkare. Denna flexibla plast enhet tros för att förhindra graviditet genom att förhindra spermierna från att nå ägget eller hålla det befruktade ägget kommer in i livmodern. Om inte enheten inte är ordentligt, är det över 99 procent effektivt för att förebygga graviditet. Spiral kan ibland orsaka allvarliga infektioner, men den vanligaste biverkningen är en tyngre, mer smärtsam menstruationscykel.

Skott och patchar

hormon skott och patchar arbete för att förhindra graviditet genom att långsamt släppa hormoner i blodet för att förhindra ägglossning. Det finns två skott som finns idag. Den Depo-Provera sköt varar i tre månader, och Lunelle sköt varar en månad. Den p-plåster orto EVRA bärs på huden. Ett nytt plåster används varje vecka i tre veckor, med en vecka ledigt för kvinnan att få henne period. Dessa metoder medför samma effektivitet som p-piller, men utan risk för att glömma att ta ett piller.

Barriärmetoder

Barrier metoder kan vara effektiva preventivmedel alternativ också. Man kondomer, när den används på rätt sätt, är 98 procent effektivt för att förebygga graviditet. Med normal användning kondomer är cirka 85 procent effektivare. Ett membran, som är en barriär placeras i slidan före samlag, måste monteras för kvinnan med sin läkare. Denna barriär är 94 procent effektiv när den används perfekt och innan en kvinna fick ett barn. Detta alternativ är dock mellan 80 och 85 procent effektivare med typisk användning, vilket gör det mindre perfekta alternativet. En preventivmedel svamp är en barriär som också innehåller en spermiedödande medel för att döda några spermier det kommer i kontakt med, och enligt Planned Parenthood är detta 90 procent effektiv för kvinnor som aldrig varit gravid. De som har fått barn bör använda en annan metod.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla förhöjt enzymer

Relaterade artiklar


 • Hur får man en bebis att sova bättre
 • hem rättsmedel för förkylningar i spädbarn
 • hur man kan bli av hicka idag
 • skillnaden mellan DNA-test & blodprov för faderskap
 • historia barnmorskor
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • behandling av Seasonal Affective Disorder symtom
 • Vilka är de behandlingar för gikt i händer?
 • olika typer av vattenfilter
 • skeden av ett barn i livmodern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com