fördelar med mänsklig artificiell insemination

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-16
Det finns ett antal skäl mänskliga artificiell insemination är fördelaktigt för dem som väljer det som sin metod för befruktning. Även om många kan se det som en sista utväg för att ha en familj, är det raka motsatsen. Med antalet fertilitetskliniker förfaranden tillgängliga för dem som önskar en familj, kan insemination vara just det alternativ som bäst tillgodoser deras behov

Parenthood

Artificiell insemination är inte bara bra för infertila par, men det har också blivit en alltmer populär metod för ensamstående kvinnor som vill ha barn trots att de vill att förbli singel. Det är också ett bra alternativ för ensamstående män på jakt efter ett surrogat, och erbjuder gay och lesbisk par möjligheten att ha ett barn utan att fatta.

Kostnad

Kostnad är en viktig faktor när det gäller att någon fertilitet förfarande . Artificiell insemination är mycket billigare än andra förfaranden, och i vissa fall, kommer försäkringen täcka vissa eller alla av kostnaden. Den genomsnittliga kostnaden för artificiell insemination är $ 953, medan den genomsnittliga kostnaden för en cykel av provrörsbefruktning för dem utan försäkring är $ 7. 071.

Val av anonymitet

Om en kvinna föredrar att inte veta sitt barns far personligen, hon har möjligheten att använda en spermabank och åtnjuter fullständig anonymitet. I de flesta fall männen donera anonymt och är skyldiga att avsäga sig sina föräldrars rättigheter till barnet som kan uppfattas från deras donation. Innan du köper den sperma, är kvinnor ges grundläggande genetisk information om givaren, såsom hår-och ögonfärg, längd och vikt, och i vissa fall, religion. Om de gillar den information, de kan köpa sperma och fortsätta med insemination processen, säkra med de kunskaper den har testats för manlighet och att det är hälsosamt.

Val av Knowledge

En del kvinnor väljer att känna sin donator, och ibland väljer att använda en nära vän. I vissa fall de intervjuar män som kan vara intresserad av att hjälpa dem. Detta ger dem möjlighet att lära känna givaren på ett mer personligt plan och få en större kunskap om dem som person, liksom familjens historia. Under intervjun, kan kvinnan begära en detaljerad anamnes, begära att få se journaler och be mannen som ska testas för eventuella genetiska förändringar som kan påverka barnet. Denna metod sparar dem också pengar -. Stället för att köpa sperma, de bara behöver betala för kostnaden för insemination

framgångsrika metoder

Det finns två metoder som används för artificiell insemination, vilka båda har höga andelen framgångsrika. Den första är intracervical insemination, en metod där spermierna förs in i livmoderhalsen och sedan åka till livmodern, precis som de skulle under naturlig samlag. Den andra kallas intrauterin insemination, en metod där spermierna skall införas direkt i livmodern, förbi livmoderhalsen helt. Eftersom spermier inte behöver resa för att hitta ägget, är oddsen för befruktning äger rum ökade när denna metod används. Oavsett vilken metod som väljs, båda är mindre ingrepp än provrörsbefruktning.

Previous:nothing Next:om allergi testa läkemedel på barn

Relaterade artiklar


 • tecken på oregelbundna menstruationer
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • ljumskbråck symptom hos kvinnor
 • hur man hittar en läkare för hormonbehandling
 • sömnapné och kvinnor
 • effekterna av anestesi på fostret
 • hur man undviker illamående
 • hur man behandlar en nickelallergi
 • Vad är funktionen av blodkärl?
 • som virus orsakar gastroenterit?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com