fostrets effekter av träning under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-26
När det kommer till träning under graviditeten, riktlinjerna ändras. I allmänhet bör gravida kvinnor hålla sig till lägre intensitet träning. Dessutom kan det vara säker i det första trimestern kan inte vara säker i det andra eller tredje. Lämplig motion rekommenderas, men gravida kvinnor bör söka hjälp från sina förlossningsläkare eller en övning instruktör med erfarenhet av undervisning före förlossning övningar

effekter av träning på modern

Heather Coleman-Ibrahim, en certifierad personlig tränare med inriktning mot prenatal motion, säger att lätt till måttlig motion är bra för gravida kvinnor. Hon rekommenderar att en intensitet skala från 1 till 10, 10 är mycket hård träning, att gravida kvinnor inte gå högre än en 4 eller 5 under träning (mer om särskilda motion instruktionerna i rekommenderade motion nedan).
Om korrekt riktlinjer följs, Coleman-Ibrahim säger att kvinnor som utövar bättre kommer att kunna hantera stress och hålla en kontrollerad viktökning under graviditeten jämfört med hög känslighet. Normalt sett bör kvinnor tror sig vinna mellan 25 och 35 pounds, såvida inte deras läkare säger annat. Motion kommer också att hjälpa till med blodtrycket, upprätthålla god kardiovaskulär hälsa och minska svullna.
Andra fördelar med motion innehålla mer energi, bättre kroppshållning, bättre cirkulation, mindre ryggvärk, bättre självkänsla, mer energi, och mindre åderbråck och hemorrojder.

Effekter motion på fostret

Kvinnor som tränar har en lägre risk att utveckla diabetes, graviditetsdiabetes eller högt blodtryck, vilket indirekt kan påverka fostret, säger Coleman-Ibrahim. Barn födda av kvinnor som motion är mindre risk att utveckla fosterskador och vanligtvis utvecklas i en hälsosammare vikt.

Rekommenderade övningar

"De flesta övningar ok men de måste skräddarsys, säger Coleman-Ibrahim. Till exempel, de flesta övningarna utförs i liggande eller ryggläge (nedåt eller uppåt) inte rekommenderas. Däremot kan ändringar göras och det finns alltid undantag. Coleman-Ibrahim rekommenderar buken stabilisering övningar som modifierade plankor över grundläggande övningar de inblandade spinal flexion, såsom crunches. Hon kommer också att ha gravid klienter lutning pressar bröstkorgen eller sittande kabel pressar bröstet istället för att ligga platt på en bänk för att göra en standard trycker hantel bröstet.
Coleman-Ibrahim meddelar att enkla motion som promenader, vandring och simning kan göras utan särskilt mycket vägledning, men att kvinnor bör söka hjälp från en personlig tränare eller instruktör med prenatal utbildning för pilates, yoga eller styrketräning.
"arbetet med att upprätthålla något som du redan har skapat för dig själv," Coleman-Ibrahim föreslår, innebär att kvinnor bör fokusera mer på att behålla sina kondition istället för att försöka förbättra den, om de inte stillasittande före graviditeten . För kvinnor som inte tränade innan du blir gravid, bör en lätt till måttligt träningsprogram påbörjas.
Andra bra typer av träning inkluderar skonsamma aerobics, stillastående cykling och stretching. Regelbunden motion av något slag är viktigt och bör göras dagligen om möjligt. Minst tre dagar i veckan är nödvändigt för att anses vara regelbunden motion. Såvitt styrketräning går, bör gravida kvinnor fokusera på att göra fler repetitioner med lägre vikt som en del av ett underhållsprogram.

Övningar som bör undvikas

någon sport eller motion som kan skada en kvinnas mage eller låta henne falla bör undvikas. Gymnastik, ridning och utförsåkning är exempel på aktiviteter för att undvika. Dykning är också rekommenderas inte.
Coleman-Ibrahim personligen inte tror att köra är bra efter den första trimestern, men har känt kvinnor som har gjort det på ett säkert sätt. "Vissa kvinnor som brukade springa maraton fortfarande kan köra 5-10Ks under graviditeten, men i långsammare takt, säger hon. Generellt rekommenderar hon att kvinnor bromsa vad de gör under graviditet, eftersom den extra vikten de bär runt automatiskt gör någon aktivitet mer intensiv.
rekommenderas inte heller är verksamheter som involverar hopp, ryckiga rörelser eller studsiga, eller övningar som kräver ett brett utbud av rörelse som en kvinnas förändras balans och hormoner kan göra dessa rörelser riskabelt under graviditeten. Också, att träna i stark värme eller fukt.
Coleman-Ibrahim råder, "Om något inte känns rätt bara inte göra det. " Under sin graviditet, kände hon på olika sätt på olika dagar. Vissa dagar gjorde hon hoppövningar och vissa dagar hon inte om det kändes riskabelt.

förlossningen

Coleman-Ibrahim säger att barn som föds av kvinnor som utövar konsekvent i sina graviditeter kommer att vara en friskare födelsevikt baserat på deras längd och deras vikt. Även "The förlossningen tenderar att gå lite lättare. "

Risker och Kontraindikationer

Om kvinnor upplever något av följande de borde sluta utöva och kontakta sin läkare: vaginal blödning, yrsel, huvudvärk, smärta i bröst eller kalvar, fostervatten läckage och tidig förlossning. En minskning av fostrets rörelsen är också ett tecken på att en läkare bör konsulteras.
Motion bör också undvikas om något av följande inträffar av om mamman har ett av dessa villkor: hjärtsjukdom, restriktiv lungsjukdom, inkompetent livmoderhalsen, brustna fosterhinnor, placenta previa efter 26 graviditetsveckor, eller graviditet-inducerad hypertoni.

Previous:nothing Next:koloskopier och biverkningar

Relaterade artiklar


 • symtom på 24-timmars influensan
 • tecken på för tidigt klimakterium
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • spädbarn ryggmuskelns problem
 • hur har friska blodtryck
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • orsakerna till den låga progesteron
 • sömnapné hos spädbarn
 • hur man kan bli av oanvända läkemedel
 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com