hem rättsmedel för förkylningar i spädbarn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-08
Cold läkemedel är i allmänhet inte effektivt hos barn under 6 år, och de kan faktiskt vara farligt för spädbarn. Det finns dock ett antal saker som föräldrar kan göra för att lindra symptom på en förkylning och hålla den från kvardröjande längre än nödvändigt. Ring barnläkare om ditt barn har symptom som alarm du, inklusive en feber över 101 grader, svår hosta, andningssvårigheter eller ont i öronen. Annars kan du behandla ditt barns förkylning med huskurer

Du behöver:.
Prescription
. Internet.

Steam

Att tillbringa viss tid i en ångande badrum är det enklaste sättet att avlasta i en baby. Sitt på golvet med bebisen i ca 15 minuter medan du kör en varm dusch eller under en familjemedlems dusch. Du kan också placera den lille i en bilbarnstol, gunga eller studsiga säte i badrummet medan du duschar. Naturligtvis alltid hålla säkerhet i åtanke medan du gör detta. Inte direkt utsätter ett barn för varmt vatten. En annan bra idé är att använda en luftfuktare i plantskolan.

Eteriska oljor

Eteriska oljor som eukalyptus eller pepparmynta olja kan också hjälpa barnet att andas lättare. De ska aldrig användas direkt på huden på en baby eller ett litet barn. Försök istället att späda dem med att tillsätta några droppar till badkaret samtidigt som man gör behandling med ånga. Du kan också koka en kastrull med vatten, ta bort den från spisen och lägg två eller tre droppar av eteriska oljor. Det kommer att cirkulera genom luften med ånga från det heta vattnet. Vicks VapoRub har också eteriska oljor i det, och det är gjorda för att vara appliceras på huden. Kontrollera att du använder rätt typ för ditt barns ålder, dock. Deras BabyRub formel är för bebisar minst 3 månader gamla.

Höjd

Att hålla barnets huvud och bröst förhöjda hjälper rinna trafikstockningar och lätt hosta. Medan han är vaken, försöka hålla honom sitta upp eller med en lutning större delen av tiden. Du kan sätta en liten kudde eller filt under spjälsängen madrassen under sömnen. Att sätta en kudde ovanpå madrassen är farligt och kan orsaka kvävning. Också, inte höjs för mycket, eller barnet kommer bara gradvis glida ner till andra änden av spjälsängen.

Vätskor och Rest

Se till att din bebis får mycket vätska och vila medan hon är sjuk. Dessa saker kommer att hjälpa kroppen kämpa mot sjukdom och förkorta dess varaktighet. Vätskor är särskilt viktigt när det är diarré, men de bör inte tvingas. Försök att undvika mejeriprodukter med barn som inte längre på formel. Komjölk kan göra förkylningssymptom värre. Bröstmjölk är bra, så om du ammar, fortsätt, och uppmuntra ditt barn att försörja.

Over-the-counter mediciner

Saline näsdroppar kan hjälpa till att lossa en täppt näsa och låt barnet att andas lättare . De används genom att luta barnets huvud bakåt och placera några droppar i varje näsborre. Detta löser slem så att det kan sugas ut med en lampa aspirator. Nackdelen med att använda saltlösning näsdroppar är att de flesta bebisar hatar hur det känns att ha dessa saker sätta upp näsan, så det kan orsaka en kamp. Infant ibuprofen eller paracetamol kan användas för att sänka feber eller lindra värk och smärta. Det kommer inte att göra det kalla försvinna snabbare, dock. Kontakta din barnläkare om korrekt dosering.

Previous:nothing Next:hur man använder en basal kropp termometer

Relaterade artiklar


 • vad är Perimenopause?
 • tecken på missfall infektion
 • typer av inälvsmask hos människor
 • hur de ska hålla sval och fräsch på sommaren värme
 • vad som gör blod presure gå upp snabbt?
 • vad är Gardnerella vaginit?
 • Vad är springmask?
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • tecken på att du är gravid
 • om celiaki och symtom malabsorption
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com