hur man använder Mirena spiralen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-25
Spiral eller p-spiraler är en form av preventivmedel som inte förlitar sig på kvinnan minnas dagligen för att ta ett piller. Mirena spiral kan effektivt förhindra graviditet när den har satts så länge som fem år eftersom det ger en liten mängd gulkroppshormon, en typ av hormon som förhindrar graviditet. Detta skiljer sig från den andra typen av spiral, ParaGard, som använder koppar för att förhindra graviditet
1 <. . br>
Boka tid med din gynekolog. Hon kommer att gå över för-och nackdelar med varje typ av preventivmedel, inklusive spiral. Om du bestämmer dig för att gå med Mirena spiralen, måste du ställa in en tid för insättning. Före införandet, se till att ringa ditt försäkringsbolag för att kontrollera om enheten täcks av din plan.
2.
Tillåt för insättning av Mirena spiralen att äga rum i läkarens kontor . Du kommer att ha satts in i livmoderhalsen. Läkaren kommer först ett spekulum i öppningen i slidan för att få tillgång till livmoderhalsen. En lösning kommer därefter att användas för att rengöra slidan. Livmodern ljud kommer sedan att användas för att mäta livmoderhalsen för att se till att Mirena spiralen ett adekvat sätt kan passa in i det. En tub och ett reglage kommer sedan att användas för att införa IUD i livmoderhalsen.
3.
Vänta sju dagar förrän du har Mirena spiralen in för att ha sex om du har det införas i mitten av din menscykel. Det kommer att ta så lång tid att verkligen skyddar mot graviditet. Du kan ha sex under den första veckan efter insättningen, men en back up preventivmedel bör användas. Om du har det införas inom sju dagar efter din tid är det med omedelbar verkan. Mirena Spiralen kräver progestin att få in i ditt system först.
4.
Tillbaka till din läkare en månad efter insättning när du får din mens. Din gynekolog kommer att ge dig ett bäcken examen för att säkerställa att Mirena spiralen är på plats. Det är mer sannolikt under de första veckorna efter insättningen som en spiral kommer att få sin plats.
5.
Kolla på egen hand om det Mirena spiralen är på plats också sporadiskt. För att göra detta genom att sätta ett rent finger i slidan tills du når botten av din livmoderhals. Du ska känna en sträng som kommer igenom från spiral.

Tips och varningar


 • Den andra huvudtypen av spiral är ParaGard iud, en koppar-enhet sätts in i livmodern . Detta IUD varar längre än Mirena och kan förhindra graviditet upp till 12 år efter införandet.


 • Previous:nothing Next:vad är orsakerna till kortväxthet hos barn?

  Relaterade artiklar


 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • Downs syndrom tecken i spädbarn
 • tecknen på perimenopause
 • hur man diskuterar potten användning (marijuana) med din tonåring
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
 • vad är hår löss?
 • problem med att bli gravid
 • Var är lipas hittas?
 • tecken på en hälsosam graviditet
 • är mystiker garvning säkra för gravida kvinnor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com