hur man behandlar barn med bipolär sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-30
Föräldrar eller förvaltare av bipolär barn ofta känner sig överväldigad och förvirrad över hur man ska hantera sitt barns sjukdom. Bipolär sjukdom kan orsaka humörsvängningar och depression, vilka båda kan vara besvärande och skrämmande. Vaktmästare har en viktig roll i behandling, och framgången för barnet är ofta till stor del beroende av stöd från människor omkring dem

informera dig

Läs så mycket du kan om bipolär sjukdom så att du kan känna igen barnets symtom och förstår att de är en normal del av bipolär sjukdom. Den depression och bipolär Support Alliance (se Resurser nedan) ger utbildning och stöd till människor som lider av bipolär sjukdom, samt deras familjer och vänner.

Psykiatrisk vård

Att hitta en bra psykiater är det första steget att behandla ett barn med bipolär sjukdom. Psykiatriker kan ordinera rätt medicin för att hjälpa till att hålla barnets humör stabil, och kan också hålla koll på barnets utveckling och notera ovanliga humörsvängningar, självmordstankar eller skadliga vanor som barnet uppvisar. Personliga försäkringsbolag kan ge en lista över närliggande psykiatriker som är specialiserade på bipolär sjukdom.

Kommunicera med lärare

Det är viktigt att utveckla en bra rapport med lärarna så att de kan meddela eventuella problem som barnet upplever i skolan. Lärare som får information om barnets sjukdom kan vara mer förstående mot barnet och kan erbjuda tröst och tillförsikt till barn som kan känner sig isolerade från sina kamrater.

Relaxation Techniques

När barnet upplever ångest eller ilska, spendera tid med barnet och hjälpa honom eller henne att klara av symtomen. Lyssna på lugnande musik, andas djupt och ta långa promenader kan hjälpa barnet slappna av under stressiga tider. Göra prioriteringar och organisera barnets arbetsbörda i skolan kan också minska stressfaktorer. Engagera sig i kreativa aktiviteter som barnet har kommer också att hjälpa honom eller henne att känna sig gladare och mer tillfreds.

Hitta en stödgrupp

Många kommuner har lokala stödgrupper för barn med bipolär sjukdom och deras familjer. Stödgruppen kommer att ge ditt barn en plats att öppet uttrycka sina känslor och visar barnet att han eller hon inte är ensam. Barnets psykiater kan rekommendera lokala stödgrupper, eller administratörer på skolan kan kanske hjälpa bilda en stödgrupp.

Previous:nothing Next:är fiskolja bra för dig?

Relaterade artiklar


 • hur att vara frisk under graviditet
 • hur man upptäcker mögel i en lägenhet
 • hur man ska behandla förhöjt enzym effektivt
 • typer av instrument synundersökning
 • hur man använder dessa 5 strategier för att leva ditt bästa liv
 • Så här åtgärdar erektil disfunction
 • naturliga sätt att hjälpa klimakteriet
 • hur man kan planera långsiktig vård
 • behandling för perimenopausal symtom
 • behandling för en drog tillbaka muskel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com