hur man skapar en hälsosam sovrum i fem enkla steg

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-18
Är ditt sovrum serverar sin funktion väl? Om inte, kan det vara dags att göra några förändringar både för din fysiska hälsa och frid i sinnet. Här är några sätt att öka hälsan i sovrummet
1.
Skaffa en detektor koloxid i sovrummet.

Kontrollera att du har en detektor kolmonoxid i ditt sovrum. Eftersom CO är en luktfri gas, det är en tyst mördare. Kolmonoxid kan bildas i hemmet från en öppen spis, värmeutrustning, eller matlagning utrustning, särskilt på vintern. En koloxiddetektorn i sovrummet kan varna dig för faran innan nivåerna av denna omätbara gas bli för hög. Gå inte att sova utan en.
2.
Bort eventuella natt källor tid ljus.

När du återvända till ditt sovrum för att sova, är det viktigt att rummet vara så mörka som möjligt. När ögat utsätts för även små mängder ljus på natten, är nivåerna i sömnen reglerar hormonet melatonin sänkas. Lägre melatonin nivåer har förknippats med en ökad risk för vissa typer av cancer, särskilt bröstcancer. De flesta experter menar avlägsnas eller täcks synliga ljuskällor från digitala klockor och andra elektriska apparater. Om alla ljuskällor inte kan undanröjas, det rekommenderas att en sovmask användas för att helt blockera ut alla ljus. Studier har visat att bananflugor utsätts för ljus på natten hade signifikant kortare livstid totalt. Håll ditt sovrum så mörkt som möjligt på natten både för att främja sömn och att skydda hälsan.
3.
Ersätt mattor med naturliga golv.

Visste du att mattor kan avge upp till fyrtio olika flyktiga organiska föreningar? De gaser som avges från mattor har förknippats med allergiska symtom samt kronisk huvudvärk och trötthet. I en studie exponerade möss till rök som avges från mattor erfarna neurologiska symtom, kramper och till och med förlamning. Även om det är osannolikt ditt sovrum mattor är att avge tillräckligt hög gas nivåer för att orsaka dessa symtom, kan den bidra till allergier och huvudvärk. Det är också oklart vilka långsiktiga effekter exponering för dessa ångor kan ha.
4.
Lägg till en rökdetektor till sovrummet.

Om du sover med dina sovrumsdörren stängd, lägg till en rökdetektor. Detta är särskilt viktigt om du röker i sovrummet. Det kan rädda ditt liv.
5.
Använd naturliga sängar.

Använd lakan och filtar gjorda av naturliga fibrer snarare än syntetiska. Syntetiska lakan kan innehålla ohälsosamma kemikalier som t. ex. formaldehyd, används som behandling för att förhindra skrynkling. Naturliga lakan och filtar tycker också bättre vilket kan göra det lättare att få en god natts sömn. Det är också en bra idé att använda en naturlig madrass topper, särskilt om du är utsatt för allergier.


Previous:nothing Next:hur man använder mdreport.net

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av baby vikt
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • hur man kan hjälpa behandla nyfödda gulsot
 • hur man får sova snabbare och enklare - naturligtvis
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • vad är en placebo piller?
 • botemedel mot rotavirus hos spädbarn
 • veckovis graviditet miniräknare
 • hur man köper kvalitet krycka tips
 • tecken och symtom på ångest hos tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com