hur man skapar en säker och sund kök

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-18
Är det dags att ge ditt kök en kontroll? Är det så bra som det borde vara? . Ta reda på fem förändringar som kan göra ditt kök en hälsosammare plats att vara
1.
Skaffa en brandsläckare och brandvarnare.

Kontrollera ditt kök är utrustat med en välskött brandsläckare och att alla i familjen vet hur man använder det. Montera en rökdetektor utanför köket så långt från köksmaskiner som möjligt för att undvika att brandvarnaren gå av varje gång du laga mat. En av de vanligaste orsakerna till bostadsområde bränder är kök brand. Se till att ditt kök är skyddad.
2.
Eliminera plast behållarna.

Vissa plast behållarna innehålla BPA (bifenyl A), en kemikalie som fungerar som Ett endokrinstörande i kroppen, vilket betyder att den härmar effekterna av hormoner som östrogen i kroppen, vilket kan leda till en ökad risk för bröstcancer och andra hälsoproblem. Man tror att plast kan läcka BPA i mat och vätskor placeras i dem, särskilt när de är uppvärmda. Annan plast förvaringskärl innehåller polyvinylklorid, en kemikalie som har associerats med reproduktiva problem hos gnagare. Göra övergången från plast till glasbehållare lagring och du kommer att vara på god väg till ett friskare kök.
3.
Växla till ekologiska rengöringsprodukter.

Många kök rengöringsmedel för rengöring av hyllor och andra ytor har syntetiska kemikalier som kan förvärra allergier och till och med öka risken för cancer med långvarig användning. De är också mindre miljövänliga än organiska rengöringsmedel. Varför rena ytor som utsätts för mat med syntetiska kemikalier? Om du inte har råd ekologiska rengöringsprodukter, gör din egen med hjälp av billiga ingredienser såsom vinäger. Det finns en mängd olika recept på nätet.
4.
Ändra skärbrädor.

Om du använder en skärbräda av trä eller plast, gör övergången till metall eller glas. Skärbrädor av plast och trä skadas vid upprepad användning och kan hamn sjukdom som orsakar bakterier i sprickorna som kan förorena den mat du äter. Ha alltid ett separat skärbräda för kött och tvätta den ordentligt efter varje användning.
5.
Zap din svamp.

Om du använder ditt kök svamp regelbundet, bör det rengöras minst varannan dag. Detta kan göras genom att placera den i mikron på hög i en minut. Var noga med svampen är fuktig att minska risken för brand. En studie visade att mikrovågsugnen dödar fler bakterier än blötläggning svampen i en stark rengöringslösning. Håll svampar rena för att undvika att bakterier sprids över köksbänkarna när du använder den.


Previous:nothing Next:hur man skapar en hälsosam sovrum i fem enkla steg

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra levertoxicitet från livsmedel
 • vad är orsakerna till återkommande jäst infektioner eller vaginit?
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • om guarkärnmjöl
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • bråck symptom hos spädbarn
 • hur man ska behandla hemorrojder under graviditeten
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • vad är ribos?
 • fakta om bristningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com