information om kost för barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-29
Orden "barn" och "näring" verkar inte gå ihop. Barn är ökända för att äta för mycket socker och fett och inte få tillräckligt med vitaminer och mineraler. Det kan förändras. Utbilda dina barn om vikten av att äta en välbalanserad kost kan bidra till att hålla sina val av mat i schack, och förståelse vilken mat som är riktigt bra och dåligt för barn att äta kan hjälpa dig att vägleda dem därefter

Du behöver:.
mycket vatten /vätskor.
hosta medicin w /dextrometorfan i.
Honung och varmvatten.

Variety

Det viktigaste idé att komma ihåg om kost för barn är att barn bör äta en mängd olika livsmedel. Se till att ditt barn är att få olika livsmedel från olika livsmedelsgrupper, inklusive olika typer av frukt och grönsaker, mjölkprodukter, kött och fågel (för icke-vegetarianer) eller bönor, frön och nötter. De bör också äta fullkornsprodukter istället för raffinerade kolhydrater så är möjligt.

Kalcium

Det är viktigt att se till att ditt barn får tillräckligt med kalcium i sin kost --- 500 mg för småbarn upp till 1. 300 mg för tonåringar. Under barndomen, använder kroppen kalcium för att bygga starka ben --- ben som kommer att behöva sista barnet genom livet. Yngre barn som har otillräckligt intag av kalcium är i riskzonen för engelska sjukan, som är en sjukdom som hämmar tillväxten och orsakar bowleggedness. För barn som inte gillar mjölk, prova att lägga kalcium till sin kost genom att ge dem kalciumberikad apelsinjuice, ost, yoghurt, grönkål, vita bönor eller rabarber.

Iron

Se till att ditt barn äter tillräckligt järnrik mat. Fråga din läkare om järnet krav för ditt barn, som kan vara så hög som 10 mg för småbarn och 12 till 15 mg för ungdomar. Yngre barn kan inta flytande vitaminer som innehåller järn, och de kan också äta baby spannmål som innehåller järn. När de blir äldre, dock måste de ersätta dessa med andra källor av järn, som rött kött, mörkt kött kyckling, tonfisk och lax, ägg, tofu och frukostflingor som är berikade med järn. Barn som har låga nivåer av järn kan utveckla järnbristanemi, vilket kan göra dem trötta, svaga och irriterad.

ohälsosamma livsmedel

Socker och fett bör ätas med måtta. Socker innehåller väldigt lite som är av näringsvärde, så det är tomma kalorier. Uppmuntra ditt barn att dricka vatten istället för juice eller läsk, och begränsa hennes sockerintag i allmänhet. Fetter bör utgör mindre än 30 procent av ditt barns kost. Vissa fetter, såsom fett i olivolja och avokado, är friskare än andra fetter, t. ex. de som finns i feta kött-och vegetabilisk olja. Suppleant bra fetter för dåliga fetter när det är möjligt, och undvika att steka mat när det är möjligt.

picky eaters

Om du har en kräsen äter, inte kommentera sina matvanor samtidigt vid bordet. Att göra bordet till ett slagfält kommer bara att öka sin pickiness som ett tecken på självständighet. Erbjuda nya livsmedel flera gånger i veckan, men inte tvinga dem. Försök att gränser snacks eller icke-näringsrik mat under dagen, och begränsa juice också, vilket kan leda till ett barn tar i alltför många tomma kalorier och vara mindre hungrig på näringsrik mat. Överväga att ge ditt barn en multivitamin om du tror att hon saknar några viktiga näringsämnen.

Previous:nothing Next:hur man kan bota akne under graviditeten

Relaterade artiklar


 • tecken på en drog återfall
 • hur du: överleva Evans 5 andra regeln
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • Vilka är symtomen och behandling av huvudlöss?
 • hur du döljer hudbristningar
 • orsakerna till knä & höftproblem
 • vad är missbruk?
 • orsakerna till förstoppning hos barn
 • Syftet med hälsokontroller
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com