kolsyrat vatten kontra vanligt vatten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-21
Det är ingen hemlighet att vatten är bra för oss. Våra kroppar behöver vatten för att överleva. I själva verket kan vi gå längre utan mat än vi kan vatten. Utan vatten skulle kroppen torr upp och slutar arbeta, och kolsyrat vatten är bara ytterligare ett sätt att få att vatten i. De flesta hälso-tjänstemän är överens om att dricka kolsyrat vatten är bättre än att dricka något vatten alls. Men det finns några skillnader mellan glittrande vatten och regelbundna vatten, även om det kanske förvånar dig att höra att skillnaderna är få

Bubbelvatten vs vanligt vatten

kolsyrat vatten, även kallad soda vatten eller Seltzer, är vanligt vatten som har karbonatisering läggas till. Karbonatisering gör vattnet fräsa och är exakt samma ingrediens som gör fizz läsk. Regelbundna vattenbyten är bara vatten i sin naturliga form.

Effekter av kolsyrat vatten på kroppen

En färsk studie som gjorts av Journal of Nutrition visade att kvinnor som drack kolsyrat vatten i stället för vanligt vatten hade lägre procenttal av hjärta sjukdom än andra kvinnor. Denna studie baserades på det faktum att mousserande vatten har mer mineraler och natrium än vanligt vatten. För att läsa mer om studien se referens nedan.

Kolsyrat vatten och vätskesystem

Sparkling vatten återfuktar kroppen lika bra som vanligt vatten. Den enda skillnaden, som nämns i avsnitt ett, är att kolsyrat vatten har koldioxid läggas till. Många idrottsmän, dock inte att dricka tillräckligt med kolsyrat vatten att rehydrera efter träningen, eftersom kolsyran får dem att känna full långt innan de har ersatt vattnet de förlorade under träningen, så underhålla försiktighet och inte använder mousserande vatten som din enda återfuktande metod efter träning.

Effekter av karbonat på kroppen

Det har har man trott att kolsyra har den skyldige att stjäla kalcium från skelettet. Dock har nya studier visat att det är koffein att effekterna av kalcium i skelettet och tänderna, inte kolsyra. Så även om mousserande odåga är kolsyrat det är inte samma sak som läsk. Läsk har stora mängder av fosfater, koffein och socker. Kolsyrat vatten har inga fler tillkommer fosfater än buteljerat vatten. Det har också inget koffein eller socker.

Syftet med Bubbelvatten

Många människor dricker mineralvatten eftersom det gör dricksvatten bara lite roligare. Vissa gillar smaken, men kanske inte vill alla kalorier och socker som kommer med dricka läsk.

Previous:nothing Next:är alkohol en drog?

Relaterade artiklar


 • hur man får över psykiska problem från svaga erektion
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • Definitionen av binjurarna
 • pankreatit symptom hos barn
 • tecken på influensa hos spädbarn
 • vad är orsakerna till mastalgia?
 • hur du: överleva Evans 5 andra regeln
 • vad som orsakar gallsten hos barn?
 • Hur fungerar ett aqua-chi arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com