naturliga sätt att hantera klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-27
Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv hon upphör att vara fertila. Menstruation upphör och hon inte längre producerar de ägg som tillåter henne att reproducera. Denna förändring sker över tiden och för med sig en mängd olika symptom. Populära behandling är beroende av hormonbehandling (HRT) kan ha otaliga biverkningar. Det finns naturliga alternativ för att hantera klimakteriet symtom

Staying Cool

Ändringar i din egen kroppstemperatur kan utlösa värmevallningar. . Försök att undvika situationer som kommer att orsaka en ökning av kroppstemperaturen. Undvik att bära tunga kläder. Satsa på lösa skikt som kan tas bort i början av en varm blixt. Cirkulerande luft från en fläkt, öppet fönster eller en luftkonditionering kommer att hålla din kroppstemperatur från stigande. Undvik rum som är överhettade eller spendera alltför mycket tid utomhus på en varm dag.

Förebygga vaginal torrhet

Klimakteriet kan orsaka en viss torrhet i slidan. Bo sexuellt aktiv kan bidra till att minska denna effekt. Vitamin A eller betakaroten som berikar huden, vävnad och slemhinnor, och B-vitaminer kan hjälpa till med vaginal torrhet också. Växtbaserad återfuktande vaginal gel finns med vitamin E för lindring av torrhet och klåda.

Motion

På grund av de förändringar klimakteriet och åldrande sätta på, benskörhet, hjärt-kärlsjukdomar och andra hälsofrågor kan uppstå. Daglig motion för 30 minuters perioder kan bidra till att minska risken för att utveckla ett av dessa villkor. Regelbunden motion är också en viktig kraftbegränsare. Stress är känt för att bidra till uppkomsten av värmevallningar. Kegel övningar, en upphandlande och avkopplande i bäckenbottenmuskulaturen kan stöd vissa typer av urininkontinens.

Diet

kost spelar en viktig roll i hanteringen av klimakteriebesvär. Het och kryddig mat, alkohol och koffein kan orsaka en varm blixt. Lägga soja till din diet ger många fördelar. Soja innehåller kalcium, protein, järn och många andra näringsämnen som behövs under klimakteriet. Det kan minska värmevallningar, sänka kolesterolet som motverkar hjärtsjukdomar och kan även slåss benskörhet genom att hjälpa ben hålla kalcium och densitet.

vitaminer och mineraler

B-vitaminer hjälper till med emotionella problem relaterade till klimakteriet såsom humörsvängningar, nervositet och sömnlöshet. Kalcium är nödvändigt för att förhindra benskörhet. Magnesium och kalium hjälper till att bekämpa trötthet i samband med klimakteriet. Kalium hjälper också till med hjärtklappning, ett symptom på klimakteriet, genom att göra hjärtrytm mer regelbundet.

Ört öka

Silverax hjälper till med värmevallningar, kramper och oegentligheter av menstruationscykeln. Chasteberry tros kunna hjälpa med värmevallningar och oregelbundna blödningar, enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och EarlyMenopause. com. Jättenattljusolja täcker flera symtom som torrhet i slidan, brösten ömma och lagring av vatten. Johannesört används för att behandla depression, nervositet och trötthet.

Previous:nothing Next:hur du döljer hudbristningar

Relaterade artiklar


 • biverkningar av nicoderm patch
 • hem rättsmedel för illamående under graviditeten
 • vad avgör skallighet?
 • Anledningen till missade menstruationscykeln
 • sig att leva med bakterier
 • Hur man vet om jag har ägglossning
 • äggstockscancer symptom på varje stadium
 • kan prostatacancer botas?
 • symtom på blodpropp i låret
 • typer av trasiga rotatorkuff
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com