om dopamin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-14
Om du har ordinerats dopamin, är chansen att du behandlas för chock och /eller lågt blodtryck på grund av trauma, infektion, hjärtinfarkt, eller efter att ha kirurgi. Du kan dessutom ta emot dopamin om ditt hjärta inte kan pumpa tillräckligt med blod på egen hand. Men bara för läkaren anser att detta läkemedel kan vara nödvändigt för dig betyder inte att du inte ska så vara informerade som möjligt innan det

Funktion

Dopamin anses vara blodtryckshöjande medel och inotrop agent. Detta innebär att den gör sitt jobb genom att öka pumpa styrka i hjärtat och ökar blodtillförseln till njurarna.

Dosering

Trots detta är oftast ges som en injektion av en läkare på sitt kontor, på en klinik, eller på sjukhuset, kan den användas hemma. Om detta är alternativet väljs är det viktigt att noga följa de injektionsproceduren läkaren har lärt dig. Om du missar en dos, ska du ringa din läkare omedelbart, och om du tror att du har överdoserat, ring din lokala giftcentral så snart symptom. Symtom kan vara en oförmåga att urinera, svår huvudvärk, kräkningar eller snabb eller oregelbunden hjärtrytm.

Biverkningar

Det finns alltid en möjlighet för biverkningar med alla mediciner, även om de flesta människor inte upplever biverkningar med dopamin. Om de gör, de är oftast små. Några av de vanligaste biverkningarna är huvudvärk, illamående, kräkningar och hjärtklappning. Om dessa biverkningar kvarstår, kontakta din läkare. I sällsynta fall kan vissa personer få en allergisk reaktion på denna medicin. Symtom på en allergisk reaktion inkluderar svullnad av mun, läppar, tunga och ansikte, bröstsmärta, yrsel, svullnad på injektionsstället, svår huvudvärk, andningssvårigheter och utslag. Om något av dessa symtom är erfarna, kontakta din läkare.

Medicinering Interaktioner

dopamin kan interagera med vissa mediciner. Dessa interaktioner kan öka eller minska biverkningarna av dopamin, samt öka eller minska effekten av någon av de mediciner tas. Några av dessa interaktioner inkluderar COMT-hämmare som ökar biverkningarna av dopamin, MAO-hämmare som ökar risken att drabbas av biverkningar, som hjärtinfarkt eller kramper, Alfa och Beta-blockerare som kan minska effekten av dopamin, och tricykliska antidepressiva läkemedel som dopamin kan öka biverkningarna av. Det bör noteras att detta inte är en komplett lista. Dessutom bör du alltid tala om för din läkare vilka mediciner du för närvarande tar innan dopamin injektioner.

Medicinska tillstånd

Precis som vissa mediciner kan interagera negativt med dopamin, det finns vissa medicinska tillstånd som kan göra detsamma. Du bör alltid informera din läkare om du är gravid, planerar att bli gravid, eller ammar, har några allergier mot andra läkemedel eller livsmedel, eller har en historia av diabetes, högt blodtryck eller kärlsjukdomar.

Överväganden

Dopamin innehåller ibland sulfiter, som kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa människor, särskilt människor som lider av astma. Tala om för din läkare om du tidigare har haft en allergisk reaktion mot sulfiter och fråga om dina injektioner innehåller detta ämne. Dessutom är det viktigt att hålla alla läkare och labb utnämningar för dig. Samtidigt som han får dessa injektioner, olika lab tester, såsom sköldkörtel tester, tester för hjärtfunktion och urinproduktion, kan utföras för att kontrollera din hälsa och upptäcka biverkningar.

Previous:nothing Next:orsaker till hicka

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare i mitt område
 • Hur man vet om ditt barns feber behov läkarvård
 • hur man använder en inhalator på rätt sätt
 • hälsa oljor för torr hud
 • hur man talar med en läkare på nätet
 • hur man beräknar BMI genom höjd
 • vad är en over-the-counter nagelsvamp behandling?
 • Hur vet din frukt portioner
 • baby akne åtgärda
 • tecken och symtom på celiaki hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com