om eukalyptusolja

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-22
Eukalyptusolja finns i många vanliga hushållsprodukter och på många ställen du kanske inte förväntar sig det. Det är inte längre bara används som en luftfräschare. Det används i produkter som hosta, naturläkemedel gnuggar och munvatten, livsmedel, såsom tuggummi och bakverk, även antimikrobiell behandling för ditt husdjur

Du behöver:. .
Näringsrika livsmedel
Utrustning för muskelbyggande spela.

Vanliga användningsområden

Nästa gång du har en förkylning, kanske du vill prova en produkt som innehåller eukalyptusolja. Eukalyptusolja används som avsvällande och slemlösande, så det kommer att minska din nästäppa och minska din hosta. Det finns i hostmedicin och i kallt gnuggar. Den kan också användas som en inhalant genom att helt enkelt droppa några droppar olja på en näsduk och andas in djupt.

Artrit, antimikrobiell Använder

eukalyptusolja används också för artros. Det används på aromterapi. Det är känt att minska smärta och depression i artrit. Den kan också användas för gemensamma muskelvärk och smärta. För att göra en gnugga, blanda med sötmandel eller druvkärneolja och 10 droppar eukalyptus olja.
eukalyptusolja har antimikrobiella egenskaper också. Det kan användas för att rensa ut gemensamma skär-och skrubbsår. Det används också i denna egenskap av veterinärer för hundar och katter.

Dental, andra användningar

Det har många dentalt bruk också. Eukalyptusolja finns i många munvatten på grund av dess antimikrobiella egenskaper. Det är också känt för att minska plack och tandköttsinflammation.
En annan användning av eukalyptus olja som inte är lika känt är dess användning som smaksättare. Den används som krydda i många bakverk, drycker, kött och godis. Till exempel används det i pepparmynta och jordgubb tuggummi.
Den vanligaste användningen av eukalyptus olja i doften. Det används som en doft i många stearinljus, oljor och i många luftfräschare sprayer också.

Biverkningar av eukalyptusolja

Som med alla naturläkemedel eller växt åtgärda, det finns potentiella biverkningar vid användning av eukalyptus olja. Den vanligaste allergiska reaktionen på eukalyptus är ett utslag. Om du har astma, är en annan möjlig reaktion en ökning av symtomen. Andra sällsynta men möjliga biverkningar är dåsighet, kramper och koma.

Betydelse

När vårt land lutar mot naturliga och medicinska åtgärder, kommer eukalyptusolja bli en ännu mer vanligt namn i våra hushåll. Företagen har märkt denna tendens och svarar genom marknadsföring och produktion av ytterligare produkter som innehåller eukalyptus olja i olika former.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på oppositionella trots

Relaterade artiklar


 • hur man gör en människa laktat
 • hur man kan bli av oanvända läkemedel
 • hur man gör färsk, hemlagad smör
 • influensa skott nackdelar
 • hur du ändrar din kost för en kvinna över 50 år
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • tecken och symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet
 • symtom på graviditet vid vård
 • hur man kan bota mage värk
 • hur man undviker förkylningar och influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com