om kronisk behandling av högt blodtryck under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-15
Kronisk hypertoni är en diagnos av hypertoni som uppstår när en kvinna i hennes barnafödande år. Detta tillstånd är vanligtvis redan existerande innan graviditet. Endast 5 procent av graviditeterna drabbas av kroniska hypertoni, men om en kvinna får diagnosen villkoret är det viktigt att hon vidta åtgärder för att skydda hennes hälsa och att hennes barns

Du behöver:.
Fiber Supplement .
Vaselin.

Typer

Det finns tre typer av kronisk hypertoni. Två av dessa är essentiell hypertoni och sekundär hypertoni. Orsakerna till essentiell hypertoni är i stort sett okända. Vad som är känt är att kroniska hypertoni generellt vidare från generation till generation, så genetik kan spela en roll i vem kontrakt tillståndet. Endast en liten andel kvinnor som har kronisk hypertoni lider av sekundär hypertoni. Sekundär hypertoni är i allmänhet förklaras genom ett annat tillstånd, såsom uppkomsten av njursjukdom, tumörer på binjurarna och bromsande av artärer till njurarna. Den tredje typen av kronisk hypertoni sker genom graviditet under tredje trimestern.

Komplikationer /risker

De flesta gravida kvinnor som får diagnosen kronisk hypertoni uppleva mycket få problem. Under tredje trimestern, kommer kvinnor upplever svängningar i blodtrycket. Men det finns några risker för kvinnor med kroniskt högt blodtryck som kan orsakas av dessa svängningar. Vissa kvinnor kan uppleva en ökning av blodtryck som sannolikt kan orsaka en stroke eller andra komplikationer. Preeklampsi och moderkaksavlossning är också riskfaktorer för kvinnor med kroniskt högt blodtryck. Preeklampsi kan orsaka skador på organsystem och kan leda till kramper och ökad blödning. Moderkaksavlossning sker när moderkakan lossnar från väggen i livmodern för tidigt. Detta kan leda till kraftiga värkar, blödning och tidig leverans. Den mest allvarliga konsekvenser, såsom lever och njursvikt, kan uppstå om hypertoni lämnas obehandlad.

Symtom

Det finns olika symptom i samband med kronisk hypertoni, som gravida mödrar bör vara medvetna om. Huvudvärk eller migrän och ödem eller svullnad i händer, ansikte och kalvar (ödem i anklar och fötter är vanligare), synproblem, viktuppgång på mer än 4 pounds i en vecka, smärta eller ömhet i övre delen av buken, och illamående eller kräkningar är vanliga symtom för högt blodtryck. En minskning av fosterrörelser under tredje trimestern är också ett allvarligt tecken för hypertoni. Om en kvinna har drabbats av någon eller alla av dessa symtom, bör hon rådfråga sin läkare omedelbart.

Behandling

I allmänhet är kvinnor med kronisk hypertoni övervakas regelbundet av sin läkare för att behandla och kontrollera sina högt blodtryck. Läkaren kommer att uppmärksam på tecken på blödning (ett tecken på moderkaksavlossning) samt utföra olika medicinska tester och förfaranden som är normal för gynekologisk behandling på en ökad grund. Regelbundna blodprover är också tas för att kontrollera blodvärden, lever och njure. Om en kvinna tar läkemedel för att behandla henne hypertension, bör hon rådfråga sin läkare innan du blir gravid. Vissa mediciner kan påverka fostret.

Förebyggande /Lösning

En kvinna före diagnosen kronisk hypertoni innan du blir gravid bör vidta vissa åtgärder för att säkerställa sunda leverans av sitt barn. Behandling för alla och alla komplikationer av högt blodtryck bör vara det första steget för hälsan hos mor och barn. Kvinnor som är överviktiga löper stor risk att drabbas havandeskapsförgiftning, därför bör de gå ner i vikt innan du blir gravid. Blodtrycket bör övervakas av både den gravida modern och hennes läkare hela tiden.

Previous:nothing Next:vad är farliga blodtryck nivåer?

Relaterade artiklar


 • historia barnmorskor
 • historia kakaosmör
 • läkemedelsbehandlingar för demens
 • om fostrets hjärtslag
 • hur man kan öka testosteron nivåer i en kvinna
 • Vilka är fördelarna med att få muskelmassa?
 • hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest
 • vad som orsakar höga triglycerider under graviditeten?
 • hur man kan slå endometrioisis 78 - förstå i operationen rummet före operation
 • hur man behandlar en nickelallergi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com