om smärtstillande

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-05
Smärtstillande är en av de mest använda läkemedlen i USA. Mer än 200. 000 pounds av smärtstillande köps varje år (se Referenser 1). Smärtstillande utbud i styrka och kan användas för att lindra smärtan av en mängd olika problem, alltifrån huvudvärk till led-och muskelvärk. Smärtstillande erbjuda en mängd fördelar för dem som behöver hjälp från värk och smärta. Men smärtstillande har också sina faror och nackdelar

Hur de fungerar

När en cell blir skadad i kroppen, aktiverar den frisättningen av en kemikalie som heter prostaglandin. Prostaglandin orsakar nerverna nära den skadade cellen att sända en signal till hjärnan. Hjärnan tolkar signalen som smärta och gör att kroppen känner smärta sensation. Ju mer skador på cellen, desto större mängd av prostaglandin som är släppt, skapar större smärta. Smärtstillande arbete genom att förhindra frisättning av prostaglandin i kroppen. Med mindre prostaglandin som produceras, är nerver inte aktiveras för att skicka smärtsignaler till hjärnan.

Over the Counter

smärtstillande finns i två former: över disk och receptbelagda. Över disk smärtstillande innehålla paracetamol, acetylsalicylsyra, ibuprofen och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa smärtstillande ha en mindre dos av aktiva ingredienser och är lämpliga för grundläggande värk och smärta som mild huvudvärk och led-eller muskelvärk.

Receptbelagda

När over-the-counter läkemedel inte är tillräckligt stark för att lindra smärta kan receptfria smärtstillande rekommenderas. Receptbelagda läkemedel kan antingen vara starkare doser av over-the-counter mediciner, eller kan vara ett separat drog alla tillsammans såsom narkotika. Narkotiska läkemedel inkluderar kodein, hydromorfon, metadon, morfin och oxykodon.

Fördelar

Fördelen med smärtstillande är att de är ett relativt snabbt sätt att få slut på känslan av smärta. Vare sig det är en enkel huvudvärk eller smärtlindring efter en större operation, smärtstillande tillhandahålla medel för att kunna hantera smärta och fortsätter med dag till dag liv.

Nackdelar

Regelbunden användning av over-the-counter smärtstillande kan möjligen öka dina risker av sår och andra gastrointestinala komplikationer (se Referenser 3). Omfattande användning av OTC smärtstillande kan också leda till njurskador. Receptbelagda smärtstillande skapa en annan rad problem, bland annat en allvarlig risk för beroende och missbruk. Receptbelagda smärtstillande levereras också med en ökad risk för överdosering, även om även receptfria smärtstillande kan orsaka en överdos i fel belopp.

Previous:nothing Next:Vad är celluliter?

Relaterade artiklar


 • hur man bli gravid med polycystiskt ovariesyndrom
 • vad är orsakerna till gallring hud?
 • symtom på slutskedet alkoholism
 • vad är remifemin?
 • hur man köper kvalitet krycka tips
 • symptom på en trasig rotatorkuffen
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • biverkningar av Depo Lupron
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com