orsaker till fotproblem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-23
Åh, dina värkande fötter. Tänk på det: Fötterna stödja hela din kroppsvikt, dag ut och dag in. Om du har platta fötter, fallit bågar, bunions, liktornar eller valfritt antal andra foten åkommor-japp, är dina fötter kommer att göra ont och det kommer att vara problematiskt. Svampar, sjukdom, skada, bakterier och virus kan skapa problem med fötterna. Om du inte kan gå bekvämt och smärtfri, är detta något som du inte kan ignorera, eftersom det kommer att äventyra din förmåga att ta sig runt

Överväganden

Enligt universitetet i Maryland Medical Center, en av de faktorer som kan orsaka mul smärta och fotproblem har på sig skor som inte passar. Om dina skor är för hårt eller i hälarna på skorna är för höga eller skorna är helt enkelt för litet, kommer detta att resultera i bunions och förhårdnader. När vi blir äldre, våra fötter växer bredare, så du kanske måste övergången till en annan skostorlek. Om du är överviktig, kommer detta att öka dina chanser att fotskador och problem eftersom fötterna bär för mycket vikt.

Häl Frågor

plantar fasciit uppstår när tjocka bindväv på den enda av foten, som fäster i hälen, blir inflammerad. Om du har detta tillstånd, kommer du att lida mest på morgonen på grund av stelhet som bygger under natten medan du sover. Plantar fasciiitis orsakas av åtsittande vadmusklerna, dålig hålfotsinlägg eller skosulor som är för mjuka, repetitiva bultande av dina fötter (såsom långa jogging) eller landa på utsidan eller insidan av foten när man går. Detta kallas pronation. Om du tittar på sidorna av dina skor kan du se om du gör detta eftersom det kommer att bli extremt slitage på insidan eller utsidan på skon. Om du landa hårt på hälarna eller bär illasittande skor, kan bursit utvecklas i hälen. När Bursa, som är den vätskefyllda säck som ligger mellan huden och senor eller mellan ett ben och senor, blir inflammerad, detta är bursit. Om dina skor inte ger tillfredsställande stötdämpning medan du kör, kan inflammation uppstå i hälsenan. Denna sena ansluter vadmuskeln till din häl.

Trauma

Som tidigare nämnts, fötterna upprätthålla en hel del slitage. Medicinenet. com förklarar att fotproblem kan orsakas av trauma mot foten från frakturer, stukningar och stammar. Om du vrickning foten Detta innebär att ligament som håller benen tillsammans har varit alltför sträckt, vilket resulterar i fibrer går sönder. Oavsett om dina fötter är mottagliga för denna typ av skada kan bero på hur löst eller tight ledband i foten fogarna är.

gemensamma Irritation

Om lederna i fötterna är irriterad, detta kallas metarsalgia. Idrottare upplever ofta denna skada eftersom det är ett resultat av upprepad trauma till ben, muskler och ligament i fötterna. Ett tillstånd som kallas "Turf toe" syns i idrottare. Turf tå uppstår när senan under gemensam vid basen av stortån är ansträngd. Om den lämnas obehandlad kan den orsaka tillfällig eller permanent förlust av stora tånagel samt orsaka blod till poolen under nageln. Om fötterna är ständigt misshandlade, kan extra bentillväxt inträffa och sporrar (exostosis) kan utvecklas.

Artrit

En person kan ha artros i fötterna. Artros, även kallad degenerativ artrit, är ett tillstånd som orsakas av bortnött brosk mellan lederna. Brosk är ett ämne som fungerar som en kudde mellan benen.

Bågar och mer

Om valven i fötterna är för hög, för låg eller obefintlig (platta fötter), kan detta orsaka mul smärta på grund av felaktig biomekanik dina fötter. Ett av resultaten av plantar fascia, enligt Medicinenet. com, är att det orsakar arch smärta. Fotsvamp, en svamp, är ett smärtsamt tillstånd som gör att dina fötter att klia och bränna. Huden på fötterna kan spricka, skal och blöda. De tre typerna av fotsvamp är mockasin, vilket innebär att svampen är på fotsulorna, det blåsor, inflammerade typ av fotsvamp och tårna Fotsvamp, när svampen mellan tårna

vårtor, inåtväxta. tånaglar och sjukdomar som drabbar Your Feet

vårtor, som är en svamp, kan dyka upp på fötterna och orsaka dig problem. Inåtväxta tånaglar kan orsaka enorma obehag. Sjukdomar som ofta orsakar fotproblem inkluderar gikt, diabetes och Hansens sjukdom. Dessa villkor orsaka perifer neuropati, vilket leder till domningar och avsaknad av känsla i fötterna.

Previous:nothing Next:vad är normal vikt för barn?

Relaterade artiklar


 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • hur du betalar för barn sjukvårdskostnader
 • i vilket skede av graviditeten inte fostret börjar sparka & flytta?
 • hur man gör färsk, hemlagad smör
 • om Chasteberry
 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur finna mening i ditt liv
 • hur man hittar läkare betyg
 • chockerande fakta om rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com