orsaker till hicka

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-13
Alla har upplevt hicka. Vanligtvis varar inte länge, är en tillfällig irriterande och kan vara rolig, för en stund. Men för vissa människor, är hiccuping ett kroniskt problem och kan vara ett tecken på ett underliggande medicinskt problem. När en person andas ut, driver membranet luften ur lungorna, enligt Kids hälsa, men när membranet får ur gängorna eftersom det har varit irriterad detta kommer att orsaka en individ att hicka. När irriterad, mellangärde inte längre fungerar smidigt, utan i stället drar ner i ett ryckigt sätt. Detta kommer att orsaka en individ att plötsligt suga in luft i halsen. När denna pust av luft träffar struphuvudet, hicka en person sedan

Typiska orsaker

I allmänhet är hicka orsakas av att dricka för mycket alkohol eller dricka kolsyrade drycker. Om du äter för mycket, kan detta leda till hicka. Vissa personer upplever hicka när de blir oroliga och stressade eller när de är glada. En plötslig förändring i temperatur kan också orsaka hicka, enligt Mayo Clinic.

Kronisk Hicka

Om du är en återkommande lidande av hicka, detta är inte normalt. Om din phrenic eller vagus nerver har skadats detta kan orsaka hicka. Dessa nerver tjänar diafragman och om de inte fungerar ordentligt kan det leda till problem. Dessa nerver kan irriterad och skadad av laryngit eller ont i halsen, av något i örat som är rörande och irriterande trumhinnan, eller av en struma i nacken eller en cysta eller tumör och av gastroesofageal reflux.

Villkor som bidrar att Hicka

Hicka kan också orsakas av diabetes, njursvikt, steroider, elektrolytrubbningar, alkohol, lugnande medel, barbiturater och anestesi.

centrala nervsystemet

Om du lider av en centrala nervsystemet infektion eller tumör, av om ditt centrala nervsystemet har lidit skada genom trauma, detta kan foul upp hicka reflex. Förhållanden som kan påverka din centrala nervsystemet inkluderar multipel skleros, stroke, encefalit, meningit och en traumatisk hjärnskada.

Kirurgiska ingrepp som kan leda till Hicka

Mayo Clinic rapporterar att män tenderar att utveckla långsiktiga hicka mer än kvinnor. Kirurgiska ingrepp som kan leda ett fall av hicka omfattar utvidgningen av halsen som krävs för intubation, intubation, själv, som är att släppa ut en tub ner i halsen för att andas, narkos, utspänd buk, som sker under endoskopiska ingrepp , och manipulation av organ under operation.

Previous:nothing Next:Hur effektiv är preventivmedel arm implantat?

Relaterade artiklar


 • orsakerna till östrogen dominans
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • tecknen på värmevallningar
 • Vilka är orsakerna till de höga diastoliskt blodtryck?
 • hälsofördelar med silverax
 • vad är en nasal ben sporre?
 • Vad är kolesterol för?
 • hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå
 • klumpfot problem
 • vad gör syntest betyder siffrorna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com