orsakerna till hyperprolaktinemi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-12
Har du någonsin undrat hur och varför gravida kvinnor har massor av bröstmjölk utsöndras via sina bröst efter förlossningen av sitt barn? Hyperprolaktinemi är ett tillstånd som sammankopplas med en förhöjd produktion av prolaktin från hypofysen i kroppen. Denna artikel kommer att förklara vad som orsakar hyperprolaktinemi, och kommer att diskutera några av de behandlingsalternativ

Du behöver:. .
Recept
Internet.

Vad orsakar Hyperprolaktinemi

Orsaker till detta villkor är fortfarande inte till stor del förstås av medicinsk vetenskap. De har några idéer om förhållanden som leder till utvecklingen av denna sjukdom. Vissa forskare tror att det skulle kunna orsakas av tyreotropin körtel, som frigör TRH hormon. Den höga koncentrationen av stora TRH stat kan orsaka hyperprolaktinemi.

Orsaker till Hyperprolaktinemi hos kvinnor

Prolaktin styr utveckling av brösten under tiden av graviditeten. Efter förlossningen innebär det i allmänhet processen av laktationen, underlätta mjölkutsöndring från brösten. Under tiden hjälper östrogen för att stimulera lactotroph celler. Dessa celler i sin tur föröka sig särskilt under graviditet. På grund av den låga nivåer av östrogen hos kvinnor under pågående klimakteriet tenderar amning process för att öka hos kvinnor under sådana omständigheter som orsakar hyperprolaktinemi. Andra orsaker till hyperprolaktinemi enligt medicinsk vetenskap, skulle kunna leda till alltför mycket läkemedelsanvändningen. Det kan också orsakas av hypofyssjukdomar.

Behandling av hyperprolaktinemi.

Många läkare behandla detta tillstånd med en dopamin-agent. Den bästa används ofta läkemedel är bromokriptin, rekommenderas att tas tillsammans med mat. Det har biverkningar såsom kräkningar, yrsel och illamående. Är

Cabergoline

Cabergoline läkemedel används även vid behandling hyperprolaktinemi. Kabergolin har längre verkande medel, och beroende på enskilda fall kan också skrivas ut.

Dopaminagonist

Denna förening även används vid behandling hyperprolaktinemi. Den har förmågan att aktivera dopaminreceptorer. Detta bidrar till att aktivera signaler, vilket i sin tur leder till transkription av gener.

Previous:nothing Next:Syftet med hälsokontroller

Relaterade artiklar


 • hur man administrerar FluMist
 • hur man kan förstå orsakerna till en stark lukt på urinen
 • klimakteriebesvär & serier ålder
 • Hur identifiera jäst överväxt
 • klumpfot problem
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • gas uppblåsthet problem
 • ibuprofen biverkningar hos äldre
 • Fördelarna med ånga duschar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com