orsakerna till laktacidos

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-12
Laktacidos är en ganska sällsynt tillstånd som uppstår när mer mjölksyra i kroppen på en gång än ett korrekt sätt kan filtreras bort. Detta kan ge obehagliga effekter, såsom illamående och kräkningar. Cellerna i kroppen vistelse energi genom att bearbeta fetter och glukos, och mitokondrier i varje cell producerar mjölksyra som en biprodukt under denna process. När mitokondrierna är skadade, ackumuleras mjölksyra. Flera saker kan orsaka mängden syre i kroppen att släppa, som alla kan orsaka laktatacidos.

Du behöver:
Prescription
. Internet.

Motion

Motion är den överlägset vanligaste orsaken till laktacidos. När du trycker din kropp förbi sin normala gränser, riskerar du att beröva dina muskler och andra vitala system av syre. Även flämtande efter andan kan inte hjälpa din kropp att fånga upp i stundens hetta. Det är därför vissa idrottare befinner sig äcklad eller inte kan röra sig efter en hård konkurrens.

Cancer

I vissa fall kan cancer orsaka mjölksyraacidos som snabbt växande tumörer kan kräva av blodförsörjningen, beröva kroppen med syre. Detta är mycket sällsynt, och utgår från generella metaboliska problem accentueras av strålning och kemoterapi biverkningar eller krav själva tumören

Njur-eller respirationssvikt

Njur-eller njursvikt har associerats med laktacidos. Det är genom njurarna att blodet behandlas. Utan ordentlig bearbetning, får blodet inte syresätts så som den borde vara. Andningssvikt är en annan orsak till detta tillstånd. Detta kan orsakas av lungsjukdomar eller ens något liknande kolmonoxidförgiftning.

Sepsis

När vävnader börjar dö i kroppen är det känt som sepsis. Den smittade och giftiga vävnad kan smitta resten av kroppen, vilket leder till allvarliga konsekvenser för bland annat, i vissa fall, döden. En annan möjlig biverkan av sepsis är laktacidos. Som vävnader blir berövas syre, kanske du känner plötsligt illamående eller mycket svag och trött.

Aidsmediciner

Patienter med hiv eller aids ibland utveckla laktacidos på grund av varierande läkemedel de ordinerats. Vissa läkemedel som är kända för att orsaka mitokondrierna i cellerna för att bli skadad omfatta Hivid, Truvada, Epivir, Zerit och Epzicom, som alla tillhör en grupp läkemedel som kallas nukleosidanaloger.

Previous:nothing Next:orsakerna till hyperprolaktinemi

Relaterade artiklar


 • vad avgör skallighet?
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • baby astmasymtom
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • hur man behandlar en nickelallergi
 • hur man förhindrar uppsvälldhet under graviditeten
 • Vad är normal blodtryck siffror?
 • hur man somnar snabbt och naturligt
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com