orsakerna till sjösjuka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-14
Sjösjuka drabbar nästan alla som någonsin varit på en båt vid något tillfälle. Sjösjuka är i grunden en sammanblandning av sinnena. Hjärnan blir signaler som tycks motsäga varandra. Vissa människor verkar vara mer drabbade än andra av dessa olika budskap. Sjösjuka är lätt elimineras. I många fall bota sjösjuka är lika enkelt som att flytta till en annan plats på båten. För dem som inte kan identifiera en specifik orsak till sin sjösjuka, åksjuka band och läkemedel finns tillgängliga.

Du behöver:
fiber tillägg
. Vaselin.

visuell störning

En av de viktigaste orsakerna till sjösjuka är visuell störning. Visuell störning uppstår när en person tittar på ett objekt som ögon upplever vara still, medan innerörat sinnen uppenbar rörelse. Hjärnan blir förvirrad, eftersom den inte ser något flyttar runt men det är avkänning rörelse. Resultatet blir ofta en känsla av illamående. Det bästa sättet att undvika denna känsla är att undvika att läsa eller stirra på någon typ av skärm. Tittar på vattnet och vågorna gör att din hjärna vet att du är i rörelse, vilket minskar förvirringen.

Fresh Air

En brist på frisk luft kan bidra till sjösjuka. Om en person befinner sig i en stuga, ska han gå på däck och ta djupa långsamma andetag. Det borde eliminera yrsel och illamående.

Konsumtion

Konsumtion kan leda till sjösjuka. En person som inte har haft en god natts sömn och får på en båt nästa dag kommer att vara mer mottagliga för sjösjuka. Detta beror på att hjärnan inte har haft tillräckligt med vila. Det finns en större sannolikhet för hjärnan felläsning signaler om den är trött.

Placera på båten

Båten är mest stabila mot mitten. Sjösjuka är mer sannolikt när en person är framåt, bakåt eller endera sidan av båten, där det finns mer rörelse. För att underlätta illamående, försök flytta nära centrum av båten.

Överätande och Dehydrering

En person som har ätit en tung eller kryddig måltid är mer benägna att känna sjösjuk. Äta mindre, lättare måltider medan på en båt är ett bra sätt att kämpa mot sjösjuka. Uttorkning kan orsaka eller förvärra sjösjuka, så drick mycket vätska.

Suggestion

Att vara runt andra som känner sig sjösjuk kan bidra till din egen sjösjuka. De lukter och ljud av någon kräkningar kan lura kroppen att tro att det är också känslan illamående. Den bästa åtgärden i detta fall är att undvika att bli med folk som klagar på att sjösjuk.

Previous:nothing Next:Vad är lunginflammation symtom hos barn?

Relaterade artiklar


 • post-abort information
 • Hur man känner igen autism
 • vad är en placebo piller?
 • hur man blir en bra vårdgivare
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • hur har friska blodtryck
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • Hur effektiv är preventivmedel arm implantat?
 • appendix smärtsymptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com