orsakerna till uppblåsthet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-05
Uppblåsthet är en obehaglig känsla i buken området som gör att magen sväller eller sticka ut. Skälen till uppblåsthet är olika för alla och kan övervakas om anledningen är uppenbar. Men ibland orsaken är inte så uppenbar och irriterande och smärtsamma uppblåsthet fortsätter. Svaret är ofta med tiden liksom prova

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome, som också kallas IBS, är ett tillstånd där det är förstoppning, diarré, uppkördhet, kramper och ömhet runt buken område. Människor som kämpar med IBS kommer att börja känna igen ett mönster av vad som utlöser obehag, som att äta stora måltider och eller vissa livsmedel, som tar vissa mediciner, dricka koffein, eller att göra med en mycket känslomässig stress. IBS är inte ett livshotande tillstånd och kan hanteras genom att lära vad som utlöser det. Ofta hälso-och sjukvårdspersonal kommer att förskriva en medicin för villkoret om den är tillräckligt allvarlig. Om du tror du kan ha IBS eller vill veta mer om den finns på referens nedan.

Fett

Fet mat, såsom stekt mat, kan vara svårt för vissa människor att smälta, speciellt om de inte äter mycket fet mat på regelbunden basis. Fet mat tar också mer tid och arbete för kroppen att bryta ner och smälta. Detta kan orsaka uppsvälldhet och kramper tills allt har smält och passerade.

Dehydrering

Dricka mycket vatten kan hjälpa lindra den mat som kroppen försöker att smälta. Vatten hjälper också kroppen att galla och magsyra som stöd i matsmältningen. Om du är uttorkad, kroppen drar vatten från andra ställen att hjälpa till att få mag-arbete. Detta kan vara smärtsamt och orsaka uppsvälldhet och kramper. Bo släckt är mycket viktigt.
Vatten också frigör kroppen, och särskilt mag spår av gifter. Om det finns saker säkerhetskopieras inom dig som inte borde vara där, då du kommer att känna sig uppsvälld och trånga. Dricka mycket vatten kommer att hålla dig rensas ut.

Mejeri

Mejeriprodukter som mjölk, ost och glass kan vara svårt för många människor att smälta. Dessa människor är normalt kallas laktosintoleranta. Symtom på laktosintolerans drabbade är uppblåsthet, kramper, förstoppning och diarré ganska snart efter att ha ätit mejeriet. För många är enda sättet att undvika att bli sjuk är att inte äta mejeriprodukter. Många som kämpar med mejeriprodukter också kämpar med fet mat.

Bönor

Det är mycket vanligt att bönor, som pinto bönor, svarta bönor, kidneybönor och andra typer orsaka uppsvälldhet och gas. Dessa bönor är höga i fiber och vissa sockerarter att kroppen kämpar för att bryta ner. Men bönor är inte den enda mat som är svår för kroppen att smälta. Broccoli, blomkål, vete och korn är några andra exempel på svåra livsmedel.

Andning

Ja, andas kan få dig att svälla. Om du tar in mer luft än din mage kan hantera, då magen kommer att expandera. Detta händer ofta med gummi tugg, nästäppa och rökning. Denna typ av uppblåsthet är inte alls lika smärtsamt, och inte heller under en lång tid. Det funkar oftast ut sig med en rapa.

Previous:nothing Next:aap recomendations för barn bilbarnstol säkerhet

Relaterade artiklar


 • premenstruella syndrom symtom
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • hur ska sluta ta orto tri-cyclen
 • hur man kan hjälpa till att stoppa och förebygga erektil dysfunktion
 • Hur fungerar ett aqua-chi arbete?
 • vilka sjukdomar bestäms av en papsmear?
 • menstruationscykeln problem
 • baby hosta rättsmedel
 • symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten
 • med ångest medicin vid tidpunkten för befruktningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com