partum depression symtom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-01
Att föda barn orsakar en mängd känslor och symptom hos kvinnor. Känslor av sorg, ibland kallade "baby blues" är normala. Men många nyblivna mammor upplever en allvarligare tillstånd som kallas postpartum depression. Symptomen på förlossningsdepression kan börja som vanligt känslor både nya mammor men sämre i intensitet. En nybliven mor bör kontakta sin läkare omedelbart om hon märker något av symtom på förlossningsdepression

Känslor

Blandade känslor och ändra stämningar resultat av snabba förändringar i hormonnivåerna efter förlossningen. Nyblivna mammor upplever varierande grader av många känslor i förlossningen. De känslor i samband med förlossningsdepression är mer intensiv och kvarstå längre än normalt. En kvinna med förlossningsdepression kan lätt bli irriterad eller arg. Hon kan känna skuld eller otillräcklig som mamma. Hon kan uppleva svåra humörsvängningar som är värre än vanligt.

Trötthet

Trötthet som är normalt för en kvinna med en nyfödd. Sena matning eller barn som vaknar ofta förhindra en ny mamma från att få en hel natts sömn. Extrem trötthet är en potentiell symptom på förlossningsdepression. En kvinna med förlossningsdepression kan sakna energi eller motivation för att slutföra normala aktiviteter. Hon kan också uppleva sömnlöshet på grund av förlossningsdepression. Trötthet kan också ange andra hälsoproblem, t. ex. en sköldkörtel brist, bör så svår trötthet diskuteras med en läkare.

Koncentration

förlossningsdepression ofta stör kvinnans koncentration. Att hon kan ha svårt att koncentrera sig på och slutföra uppgifter. Hon kan uppleva problem med hennes minne. Fatta beslut kan vara svårt för en kvinna med förlossningsdepression. Dessa symtom är vanliga i många nya mammor, men om koncentration och minne problem kvarstår eller är allvarliga, kan det vara en indikator på förlossningsdepression.

Återkallande

förlossningsdepression orsakar många kvinnor att dra sig tillbaka från sina vänner och familjer . En kvinna med förlossningsdepression kan undvika telefonsamtal eller besök från vänner och familj. Normala verksamhet att hon hade före förlossningen kan inte längre hålla hennes intresse. Hon kan också ha svårt att njuta av aktiviteter som en gång var älskad. Förlossningsdepression kan orsaka en kvinna tappar intresset för sexuella aktiviteter. Några tecken på tillbakadragande från relationer eller normala verksamhet skulle kunna tyda förlossningsdepression.

Förhållande till Baby

Limning med det nya barnet kan vara svårare för en kvinna med förlossningsdepression. Hon kan vara långt från barnet eller inte vill hålla honom. Hon kan tänka på att skada sig själv eller barnet. En kvinna som finner sig inte bindning med sitt barn bör rådgöra med sin läkare. Svårighet bindning med en baby på grund av förlossningsdepression inte på något sätt visar på en brist på moderlig instinkt eller kärlek till barnet.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till för tidiga sammandragningar under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • naturlig behandling av nagelsvamp
 • orsaker till skelettsjukdom
 • hur man undviker värmevallningar den naturliga vägen
 • orsakerna till spädbarn svampinfektioner
 • hur man undviker illamående
 • Hur lång tid tar hela matsmältningsprocessen?
 • hur du ska justera glasögon för att passa bekvämt på öronen
 • premenstruella syndrom symtom
 • hur många ultraljud görs under en graviditet?
 • vad är det snabbaste sättet att göra ditt hår växa naturligt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com