pediatriska refluxsymtom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-11
Vissa barn har reflux som ett spädbarn, men oftast växer ifrån det genom sin första födelsedag. Problemet orsakas oftast av en svag eller inte fungerar esofagus sphincter. Esofagus sphincter är den ventil som förbinder matstrupe och magsäck. När det antingen inte går att stänga hela vägen eller den öppnar på fel tider, mat och mag vätskor kan reflux i matstrupen. Reflux medför betydande obehag i vissa spädbarn och småbarn. Prematurer löper en ökad risk att få reflux frågor.

Du behöver:
Prescription
. Internet.

buksmärta

Ett spädbarn kommer inte att kunna berätta sin vårdgivare att det har ont i magen, men tecken kan tyda på detta. Om barnet är övergripande ryggen eller dra upp benen, är det möjligt att barnet har ont i magen. Dessutom kan barnet vakna skrikande under tupplurar och på natten. Småbarn som fortsätter att ha reflux kan klaga på magont.

Överdriven spotta upp

Alla barn spotta upp i en omfattning. Kommer dock barn med reflux spotta upp större än normala mängder efter varje matning. Spädbarn och småbarn kan också kräkas efter maten.

Ätsvårigheter

Spädbarn med reflux kan vägra att ta en flaska. De kan också munkavle eller hosta under matningen på grund av reflux. Småbarn med reflux kan vara irriterad under måltider och efteråt.

Andra symptom

Vissa barn kommer att hosta på natten medan sova på grund av mjölk återflöde i matstrupen. Den reflux problem kan också leda till öra och bihåleinflammation. Vissa barn kan även få lunginflammation som en följd av svår reflux. Äldre barn kan vara i riskzonen för tandemaljen skador. I svåra fall kan spädbarn och småbarn ner i vikt eftersom de inte kan smälta nog av mat. Kan

Behandling

Reflux behandlas med olika mediciner som ordinerats av läkare. Dessutom kan vårdgivare bidra till att minska symtomen genom att ge sina barn små, tätare måltider snarare än stora. Dessutom är det bäst att inte mata barnet precis innan läggdags, eftersom om snart efter att ha ätit gör reflux värre. Vissa barn kan behöva hållas upprätt en stund efter att ha ätit eller kan behöva ett lutande sängen för att hålla den övre delen av kroppen lätt upphöjda.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till kolik?

Relaterade artiklar


 • vad är svart vinbär utsäde olja?
 • polycystiskt ovariesyndrom sjukdom syndrom
 • hur man använder silverax att få arbete
 • orsakerna till humörsvängningar
 • rättsmedel för förstoppning hos nyfödda
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
 • prostataförstoring rättsmedel
 • fördelarna med aloe vera juice
 • hur man kan förhindra mögel tillväxt i ditt badrum
 • hur man kan stoppa en post nasal drip hosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com