postpartum preventivmetoder

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-03
Det sista på de flesta nya mammor medvetande är att ha ett barn till efter att nyligen leverera en i sin famn. Men om du uppmärksammar dina alternativ preventivmedel, du kanske ledas den vägen tidigare än du vill. Efter förlossningen kroppen och amning kan störa vissa traditionella metoder preventivmedel, så det är bäst att tala med din läkare omedelbart om förebyggande metod du tänker använda

P-piller

P-piller är oftast den första tanken en kvinna har när det gäller preventivmedel. Icke-ammande kvinnor kan använda alla p-piller. Ammande kvinnor måste undvika östrogen, vilket i de flesta p-piller, eftersom det kan minska kvaliteten och kvantiteten av en kvinnas bröstmjölk. Enligt Dr Spock's hemsida, bör p-piller som innehåller östrogen inte användas under de första sex månaderna av amning. Nya preventivmedel som bara innehåller gulkroppshormon anses säkert under amning, men dessa mediciner är något mindre effektiva än vanliga preventivmedel.

Amning

bröstmjölken i sig kan användas som en postnatal preventivmedel alternativ. Enligt Family Health International, exklusiv amning, så länge barnet inte går mer än 8 timmar utan att äta, är 98 procent effektiva för att förhindra ägglossning och därför graviditet. Detta gäller för de första sex månaderna efter ett barn föds. Den tekniska termen för detta preventivmedel amningsperioden amenorré. Denna metod fungerar inte om barnet är kompletteras med formel eller börjar fast föda innan 6 månaders ålder.

barriärmetoder

Barriärmetoder är ett annat alternativ för postpartum preventivmedel. Kvinnor som väljer att använda ett membran bör återmonteras efter födseln, eftersom det vaginala området förändringar i storlek och form efter en normal förlossning. En bländare passar inte till ordentligt förrän cirka tre månader efter födseln, på grund av de förändringar som sker i slidan under förlossningen, så någon annan form av preventivmedel bör användas tills en läkare kan riktigt passar membranet. Kondomer är ett annat hinder alternativ vissa par överväga.

naturlig familjeplanering

naturlig familjeplanering är svårt att göra efter förlossningen, särskilt om en kvinna ammar. Detta eftersom det är svårt att förutsäga tidpunkten för kvinnans cykel efter födseln. Varje ny mamma kommer att få sin tid tillbaka vid en annan tidpunkt, och ägglossning kan inträffa innan återlämnandet av menstruation. Familjer intresserad av naturlig familjeplanering men som inte vill ha ett till barn strax efter födseln av ett barn ska träna en annan form av preventivmedel tills kvinnans cykel avkastning.

Återkallande

Återkallelse, eller "dra ut"-metoden, används ibland som en postnatal preventivmedel alternativ. Det är när man kommer att dra ur sin partner strax före utlösning. Om de utförs på rätt sätt varje gång, har tillbakadragande en 96 procents framgång. Men många män kan inte tid att dra tillbaka så gott de skulle önska, så den verkliga framgång är närmare 75 procent, enligt Planned Parenthood. Dessutom kan i förväg ejakulerar vätska innehåller några spermier, så graviditet fortfarande kan förekomma även när metoden praktiseras på rätt sätt.

Andra alternativ

Övriga alternativ för födelsekontroll efter en förlossning inkluderar spiral (spiral), en äggledaroperation, vasektomi, och injicerbara hormonella preventivmedel. Spiralen är en enhet sätts in i livmodern som förhindrar graviditet. Den kan placeras sex veckor efter födseln och är ganska effektiv. En äggledaroperation är en permanent födelsekontroll alternativ som effektivt steriliserar kvinnan. En vasektomi är en permanent födelsekontroll alternativ som effektivt steriliserar mannen. Injicerbara hormoner såsom Depo-Provera, är gestagen-only hormonella preventivmedel som levereras via ett skott.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till nagelbitande?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare i mitt område
 • menstruationscykeln problem
 • hur man håller från att växa gråa hår
 • geriatrisk UVI orsaker
 • största muskel i kroppen
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • barn hudproblem
 • hur du kan hjälpa ditt barn får tillräckligt med fysisk aktivitet
 • vad är tuberös skleros?
 • biverkningar av Depo Lupron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com