riskfaktorer för missbruk

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-10
Missbruk är en allvarlig globalt problem som utökar sin räckvidd i varje samhälle och i många familjer. För att förstå användningen av olagliga droger, narkotika recept och alkohol är det nödvändigt att veta vad riskfaktorerna. Bristen på effektiv föräldraskap, gemenskap, inflytande och kronisk smärta spelar ofta en viktig roll i en persons problem eller missbruksproblem

Du behöver:.
Prescription
. Internet.

Familj Dynamics

Familj historia och konflikter spelar en viktig roll för att öka riskfaktorer för missbruk. Om föräldrar eller andra familjemedlemmar som medvetet har använt och /eller missbrukas droger, detta ökar sannolikheten för att någon annan i familjen kommer att utveckla sjukdomen. Familj konflikt är en annan bidragande faktor för drogmissbruk, om hemmiljön innefattar fysiska och verbala övergrepp, ofta flytt och /eller brist på stabilitet och inkonsekvent personliga relationer, de som bor i hemmet är mer benägna att ta till droger och alkohol som en coping mekanism. Barn och unga vuxna som saknar föräldrarnas tillsyn och vägledning är en ökad risk att utveckla problem med droger och alkohol.

Miljö

Ett hem, grannskap och /eller skolmiljö med missbruksproblem hotar att personer i omgivningen till att utveckla kemiska eller alkoholfrågor beroende. Personer inom den negativa miljön har lättare tillgång till läkemedel och är mer benägna att bli kontaktade av andra uppmuntrande narkotikamissbruk. En lägre inkomster, deprimerade gemenskap, självbelåtenhet och acceptans av narkotikamissbruk och brist på aktiviteter för ungdomar, unga vuxna och vuxna är alla bidragande faktorer till att öka risken för att enskilda missbruk.

Vänner och bekanta

Att vara i närvaro av och göra vänskap och bekanta med andra som använder droger eller lider av beteendemässiga problem ökar sannolikheten för missbruk. En person som saknar stark mellanmänskliga relationer kan dras till andra som använder droger eller alkohol, som ägnar sig åt dessa beteenden kan erbjuda en form av social acceptans. En individ som kan vara tveksamma att prova droger eller alkohol kan enas om att göra så på grund av behovet av att "passa in"

personliga förhållanden

livsförändrande händelser, såsom döden av en make, barn eller förälder, skilsmässa eller förlust av arbetstillfällen kan vara bidragande faktorer till drog-och alkoholanvändning. Personer som upplever ett liv-förändra händelse kan vända sig till kemiska eller alkoholberoende att döva sina sinnen och känslor eller lätta emotionella och mentala smärta. Depression och ångest ökar sannolikheten för en person som vänder sig till missbruk för att tillfälligt lindra sina känslor och förändra sitt beteende.

Kronisk sjukdom /smärta

individer som upplever fysiska symptom av smärta på grund av sjukdom eller skada är också på en högre risk att utveckla missbruksproblem. Ofta föreskrivna smärtstillande medicin för att lindra smärta och obehag, kommer de utvecklar ibland ett beroende till mediciner och blir beroende av den för lättnad. Narkotiska läkemedel såsom Vicodin och Oxycontin är på en högre risk att missbrukas av dem som lider av kronisk sjukdom eller smärta.

Previous:nothing Next:hur har friska blodtryck

Relaterade artiklar


 • orsakerna till den låga progesteron
 • de typer av östrogen grädde
 • typer av trasiga rotatorkuff
 • barn allergier till formel
 • hjärtklappning behandling
 • vilka livsmedel innehåller naturligt östrogen?
 • hur man arbetar med familjer med nedsatt syn
 • reflux astmasymtom
 • hur lätt spädbarn hosta
 • hur mycket kostar ett barn sover?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com