symptom på kirurgisk menopaus

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-21
Klimakteriet är en stor liv förändras för en kvinna, och kan leda till känslomässiga och fysiska symptom. Kirurgisk menopaus också kan orsaka fysiska, psykiska och sexuella förändringar. Däremot kan en kvinna få behandling för många av symptomen, med både medicinsk och naturläkemedel

Vad är kirurgisk menopaus?

kirurgisk menopaus är samma som vanliga klimakteriet, men är artificiellt snarare än naturligt. Klimakteriet kan leda till som en naturlig del av åldrandet under en kvinnas liv, och det kan bli resultatet av användning av läkemedel eller hormoner, skador från strålning, eller som ett resultat av operation. Den senare kallas kirurgisk menopaus.

I flesta fall är den specifika orsaken när en kvinna har både kirurgiskt äggstockarna bortopererade.

Fysiska symptom

Klimakteriet vanligtvis innebär slutet på en kvinnas menstruation, och det vanligtvis en gradvis process. Detta upphörande påbörjas direkt, men när en kvinna genomgår menopaus. Ytterligare hormonella förändringar kan orsaka fysiska symtom, inklusive värmevallningar, huvudvärk och sömnproblem. Lider dock inte alla kvinnor alla dessa symtom.

En del kvinnor kan uppleva värmevallningar, som vanligtvis beror på förändringar i hypotalamus. Värmevallningar kan göra en kvinna färg, blir röd i ansiktet och halsen. En kvinna kan också känna sig varm och svettig och sedan uppleva frossa. Värmevallningar också kan orsaka en snabb puls och vad som kan kännas som en hjärtklappning.

Klimakteriet också kan orsaka sömnlöshet och sömnproblem, inklusive nattliga svettningar. Det kan leda till extrem trötthet. Dessutom kan hormonella förändringar kan ibland eller bidra till huvudvärk.

Klimakteriet också kan öka en kvinnas risk att drabbas av allvarliga hälsotillstånd, såsom hjärtsjukdomar och benskörhet.

Sexuell funktion

Klimakteriet kan påverka en kvinnas sexuell funktion, eftersom det kan orsaka eller bidra till torrhet i slidan och en minskad sexlust. Men vissa kvinnor funnit att deras sexlust ökar under klimakteriet.

I båda dessa fall kan symptomen uppträda under klimakteriet, men inte nödvändigtvis som ett resultat av det. En kvinna som upplever något av dessa symtom bör se henne läkaren att utesluta andra möjliga problem eller orsaker, men också kunde ta en mental-hälso-och sjukvårdspersonal att undersöka frågor i sitt känsloliv som kan vara den skyldige.

Dessutom finns det över disk smörjmedel som kan lösa vaginal torrhet snabbt och enkelt.

mentala effekterna

Eftersom klimakteriet är en stor händelse i livet för de flesta kvinnor, kan det vara svårt att avgöra om någon mental- förändringar hälsa är orsaken till hormonella förändringar eller en känslomässig reaktion på förändringar.

hormonella förändringar i klimakteriet kan bidra till depression eller ångest. Det är dock osannolikt att klimakteriet ensamt kan orsaka allvarliga psykiska problem. En kvinnas kan finna att den stress som ett liv förändras eller obehag vid klimakteriet fysiska symptom också kan orsaka känslomässiga och livet problem som blir bättre med behandling.

En kvinna är mindre sannolikt att uppleva ett fullskaligt depressiv episod, snarare än mer moderata symtom som humörsvängningar, gråtmildhet, eller mycket mild depression.

Behandling och coping Alternativ

Hormonell substitutionsbehandling (HRT) är den vanligaste behandlingen för alla former av klimakteriet. Det finns dock viss debatt i den medicinska samfundet om det är nödvändigt och lämpligt HRT. Det amerikanska Department of Agriculture, baserat på en studie från Women's Health Initiative (sponsrade av National Institutes of Health) har varnat för att långsiktigt HRT kan öka en kvinnas risk för hjärtinfarkter, stroke, blodpropp och bröstcancer.

Hormonbehandling innebär antingen en kurs av östrogen, en kurs av progesteron, eller en kombination av östrogen och progesteron. Det finns många olika behandlingar finns tillgängliga, bygger på doser, scheman och blandningar av hormoner.

Det finns också en skillnad mellan "bioidentical" hormoner och syntetiska hormoner. Bioidentical hormoner är kemiska föreningar tillverkade för att vara exakt samma som de som en kvinnas kropp producerar. Tillverkarna kan inte patent dessa produkter, dock, vilket är anledningen till att det också finns många syntetiska hormoner tillgängliga.

Syntetiska hormoner är kemiskt skiljer sig från dem i en kvinnas kropp, även om de har liknande verkningar nog att de kan behandla klimakteriet. En kvinna överväger HRT ska utreda alla hennes alternativ.

En del kvinnor väljer att avstå från HRT helt och använder naturläkemedel eller helt enkelt försöker maximera sin kost, motion och vanor sova. Dessa hälsosamma vanor är en bra idé för alla kvinnor i alla skeden av livet. Det finns också vissa mediciner tillgängliga som kan förhindra förlust av benmassa utan användning av östrogen.

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra livförsäkringar

Relaterade artiklar


 • hur man använder en basal kropp termometer
 • behandling för perimenopausal symtom
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • om klimakteriet droger
 • symptom på tidig menopaus
 • vad gör elliptiska maskiner göra?
 • vanliga hudproblem hos småbarn
 • vad som orsakar näsblod hos kvinnor?
 • gastrointestinala problem hos barn
 • typiskt barn utvecklingsstadier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com