tecken och symtom på höga hormonnivåer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-15
Femtio procent av kvinnor över 35 år kommer att uppleva höga hormonnivåer. Symptomen och tecknen för höga hormonnivåer är varierande och ofta så allmänna att de kvinnor som upplever dem förväxla dem som tecken på menstruation eller åldrande. Det finns också mer allvarliga hälsorelaterade symtom relaterade till höga hormonnivåer. Därför är det viktigt för en kvinna som upplever dessa symtom att rådgöra med sin läkare för att avgöra deras sak

Fysiska symptom

höga hormonnivåer kan påverka en kvinna fysiskt. Några av dessa symtom är förändringar i hennes menstruation eller premenstruella cykel. Kvinnor med höga hormonnivåer kan uppleva oregelbundna menstruationer, kramper och vätskeansamling. Oförklarlig viktökning, akne, ömma bröst, migrän eller annan huvudvärk, värmevallningar, håravfall, ansiktshår, allergier, fet hud och basala oegentligheter temperatur är andra symptom i samband med höga hormonnivåer.

känslomässiga symptom

Kvinnor med höga hormonnivåer kan uppleva symptom som påverkar dem känslomässigt, psykologiskt och neurologiskt. Symptomen kan vara: humörsvängningar, depression, ångest och minnesförlust. Kvinnor som lider höga hormonnivåer också kan uppleva en låg sexlust.

Hälsorelaterad Symtom

Det finns mer allvarliga, hälsorelaterade symtom och tecken som förknippas med höga hormonnivåer. Dessa problem inkluderar osteoporos eller gallring av bentäthet, endometrios, urinvägsinfektioner, högt blodtryck och missfall. Eftersom några av dessa hälsoproblem kan diagnostiseras oberoende av en diagnos av en hormonell obalans, är det viktigt att hålla reda på dessa hälsofrågor med en läkare, och att dokumentera huruvida det är en upprepning av en del av dessa hälsoproblem under en lång period av gången.

Orsaker Hormonella obalanser kan orsakas av ett antal sjukdomar. Glandular problem, såsom med hypotalamus, sköldkörtel eller hypofys, kan orsaka höga halter av hormoner i kroppen. Problem som orsakas av ägglossningen även kan vara en orsak. Höga nivåer av androgener, eller manliga könshormoner eller prolaktin kan påverka ägglossningen och skapa en obalans i en kvinnas hormoner. En annan orsak, polycystiskt ovariesyndrom, uppstår när en kvinna genererar manliga hormoner på nivåer som är onormalt hög. Men en vanligare orsak till hormonell obalans är tidig menopaus.

Solutions

En kvinna med diagnosen höga hormonnivåer bör konsultera sin läkare för eventuell behandling. Naturläkemedel och homeopatiska medel, såsom Chasteberry och silverax, kan minska några av symptomen för höga hormonnivåer, men en kvinna bör konsultera sin läkare för att avgöra vilka typer av behandlingar är säkra och effektiva för henne.

Previous:nothing Next:hur man undviker analfissurer

Relaterade artiklar


 • mentala utvecklingen hos spädbarn
 • Definitionen av hörsel nivåer
 • steroid behandlingar för astma
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • sjukhem förebyggande arbetet
 • hur man kan förbättra njurfunktion hos män
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • hur man ska behandla sura uppstötningar hos nyfödda
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com