tecken och symtom på öroninfektion hos småbarn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-26
En öroninfektion, även känd som öroninflammation, är en av de vanligaste diagnostiserade sjukdomar för ett barn. Enligt National Institute on Dövhet och annan kommunikation störningar, tre av fyra barn kommer att uppleva en öroninfektion av tre år. Symtom på en öroninfektion är bred och ibland svårt att identifiera, särskilt små barn som kan vara begränsad i tal. Det är viktigt att uppmärksamma följande tecken

förkylningssymptom

De flesta fall av öroninflammation uppstår under eller strax efter en förkylning. När bihålorna påverkas av en kall, gör det alltför ofta dränering sin väg till mellanörat och orsaka irritation och infektion. Det är sällsynt att ett litet barn att utveckla en öroninfektion utan senaste förkylningssymptom.

Fever

Inte varje barn med en öroninfektion kommer att ha feber. Dock kommer en låg feber av 101 till 102 grader Fahrenheit Ibland följer en öroninfektion. En feber i sig är alltid en indikation på att ett barn är sjukt, så det bör föras till en läkare uppmärksamhet.

diarré eller kräkningar

Trots att man vanligtvis inte förknippar öroninfektioner med diarré eller kräkningar, det virus som orsakar öroninflammationer kan också påverka matsmältningssystemet. Ibland kan en cranky barn med diarré vara feldiagnosticeras med orolig mage när han faktiskt har en öroninfektion. Det är därför det är viktigt att ha en läkare bedöma alla symptom.

Irritabilitet

Precis som med någon sjukdom, kan en öroninfektion göra för en cranky småbarn. Inte bara kan en öroninfektion orsaka en stor mängd obehag för ett litet barn, kan det också störa barnets äta och sova schema. Dessa är alla förhållanden som kan göra ett barn känsligare än vanligt.

Sömnsvårigheter

Fluid bygger upp inne i mellanörat när ett barn har en öroninfektion. Detta orsakar en känsla av fullkomlighet och smärta i örat, som förstärks när barnet ligger ner. Under dagen kan ett barn med en öroninfektion agera helt nöjd. Så fort han ligger ner för att sova, men kan smärtan förvärras.

Öron Pulling

Ibland, småbarn dra öronen av obehag när de lider av en infektion. Småbarn kommer också att dra på sina öron när de är sömniga, kinkig eller uttråkad. Därför örat dra bör inte alltid vara ett tecken på sjukdom. Om örat dra åtföljs av andra symtom öroninfektion, då är det möjligt att barnet är sjukt.

Aptitlöshet

öroninflammationer kan orsaka mycket smärta, som ibland förstärks vid sväljning. Även små barn kanske inte kan säga dig att de har ont, kan en minskad aptit tyder det gör ont att svälja. Vägran att äta eller dricka, när den kombineras med något av ovanstående symtom kan tyda på en öroninfektion.

Previous:nothing Next:hur man bleka hår under graviditeten

Relaterade artiklar


 • bipollen behandling av eksem
 • livsmedel som orsakar gas i spädbarn
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • hur man får friska innan graviditeten
 • orsakerna till Enterococcus faecalis
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • hur man förbereder för en kolesterol prov
 • vad gör elliptiska maskiner göra?
 • hur man vet om man har en migrän
 • problem med urinblåsan hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com