tecken på att skaffa din första period

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-24
Få din första period är något som händer varje flicka. Åldrarna varierar-det kan hända att flickor så unga som 8 eller så gammal som 14. Flickor måste komma ihåg att varje individs kropp växer och mognar i sin egen takt. Flickor ska inte oroa dig eller vara i en kapplöpning för att deras vänner har fått sina period och de har inte. Det är viktigt att känna till tecknen på att få din första perioden och att vara förberedd när det händer. Mammor måste prata med sina döttrar om deras tid och har den nödvändiga tillgången.

Vad är en period

Det vetenskapliga namnet För din period är en menstruationscykel. Menstruationscykeln beskriver den process som kroppen gör sig av med onödiga blod och vävnad. Det blod och vävnad lämnar kroppen eftersom den inte längre behövs. En flicka inledande period, som kallas menarche, signaler om att hon har utvecklats till en kvinna och hennes kropp är redo att ha barn i framtiden. Otaliga namn har använts för menstruationscykeln. Det vanligaste namnet är perioden. Perioden kan ibland kallas "The Curse"-men det är absolut inte en förbannelse. Det är också ibland kallas "den tiden i månaden" eller "min cykel är på. " Tonåringar använder ibland koder som "min vän är på besök. " De flesta grupper av vänner komma med sina egna kodnamn för uthyrning varandra vet att de har sin period.

Puberteten

Det finns inget definitivt tecken du ska få din första perioden. Du kommer att uppleva olika tecken och symtom. När puberteten börjar, kommer din kropp upplever förändringar både inne och ute. Puberteten avser de fysiska förändringar i en flickas kropp. Puberteten initieras genom en kemisk process som går från hjärnan till det reproduktiva systemet. Puberteten är ett säkert tecken du är på väg till vuxenlivet.

Bröst Developement

runt en ålder av ungefär 10 1 /2, eller tidigare för vissa flickor börjar brösten utvecklas. Vanligtvis när detta startar en eller båda bröst kommer att få en liten öm knöl under vårtgården. Detta stadium kallas thelarche. Detta är det första tecknet på pubertet början.

Könshår

könshår är nästa steg i puberteten. Hår typiskt börjar växa i blygdområdet, sedan under armarna. Under den första etappen av könshår tillväxt, det finns bara några hårstrån. Inom sex till 12 månader, har de flesta av könshår vuxit i. I vissa tjejer verkar könshår innan brösten börjar växa.

Andra tecken

En annan säkert tecken på att mensen närmar är en tjock, vit slem utsläpp som kommer från slidan. Detta börjar normalt cirka sex månader innan din första cykel. Du kan också uppleva kramper, huvudvärk, svullnad eller andra symtom.

Menstruation

Det brukar ta ungefär två till två och ett halvt år för en tjej första perioden börja efter brösten börja utveckla. Men dessa är bara uppskattningar. Oroa dig inte om din period börjar inte som ett urverk. Ha tålamod och kom ihåg det kan ta mer eller mindre tid för dig. Under de första månaderna, kan din cykel vara oregelbunden eller så kan du gå en månad eller två utan att ha en. Detta är inget att oroa sig om man inte är sexuellt aktiva.

Previous:nothing Next:orsaker till fotproblem

Relaterade artiklar


 • sömnapné och kvinnor
 • Pro & nackdelar med att använda ett solarium
 • vad avgör skallighet?
 • När börjar en kvinna att visa under graviditeten?
 • tecken på en hälsosam graviditet
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • tidiga tecken på äggledarna graviditet
 • hur har den perfekta tupplur
 • hur man kan stärka barns muskler
 • sinus smärta läge & behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com