tecken på en etopic Graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-22
Utomkvedshavandeskap är när det befruktade ägget inte implanteras i livmodern. I de flesta fall är det implanteras i en av äggledarna, men de kan också implantat i en äggstock, buken eller livmoderhalsen. Ett utomkvedshavandeskap är inte lönsamt, eftersom det inte finns något sätt att transplantera den till livmodern så det måste vara slut för att förhindra ytterligare problem. Det är viktigt att känna till symtom på utomkvedshavandeskap, så att den kan behandlas i tid

tidiga symptom

De första symptomen på utomkvedshavandeskap liknar en vanlig graviditet. Dessa kan omfatta ömma bröst, utebliven mens, illamående och kräkningar. Du kan få ett positivt graviditetstest med ett utomkvedshavandeskap, men ektopisk graviditet ofta inte kommer att dyka upp med ett graviditetstest.

Senare Symtom

Senare symtom på utomkvedshavandeskap inkluderar kramper och ömhet i nedre delen av magen eller bäckenet. Du kan känna skarp, stickande smärtor på ena sidan av bäckenet eller buken. Denna smärta kan vara lindriga och kommer och går eller det kan vara mer kontinuerlig och mer allvarliga. Ett annat symptom på utomkvedshavandeskap är tung eller lätt vaginal blödning eller stänkblödning. Denna blödning kan vara röda eller bruna.

Tecken på en brusten äggledaren

Om graviditeten inte är upptäcks tidigt kan den spricka orsaka permanent skada på äggledaren eller andra organ där det är inopererad. Tecken på en brusten äggledaren omfatta ovanstående symptom, plus smärta i axeln, särskilt i liggande ställning. Axelsmärta beror på inre blödning, som kan bygga upp och irritera nerver. Blodförlust kan också orsaka tecken på chock, som yrsel och svimningar, lågt blodtryck och fuktig hud.

Tidsplan

Tecken på utomkvedshavandeskap uppträda under de första 12 veckorna av graviditeten. De flesta symtom kommer att visas omkring sex eller sju veckor. Men de kan märkas så tidigt som fyra veckor eller det kan kanske inte märkbara symptom och utomkvedshavandeskap är inte fångas förrän ett ultraljud ges under den första trimestern. Eftersom tidig upptäckt är perfekt, det är viktigt att diskutera eventuella symtom som du kan ha med din läkare.

Riskfaktorer

Alla sexuellt aktiva kvinnor kan uppleva ett utomkvedshavandeskap, men det finns vissa faktorer som kan göra dig mer sannolikt att ha en. Om du blir gravid efter att ha en äggledaroperation eller efter att ha kirurgi för att vända en äggledaroperation eller för att åtgärda ett annat problem med äggledarna, har du en ökad risk. Ektopisk graviditet är också mer sannolikt hos äldre kvinnor, är kvinnor behandlas för fertilitetsproblem, de som har haft ett tidigare utomkvedshavandeskap och de som har haft inflammation i lilla bäckenet (PID).

Previous:nothing Next:hur man kan öka vikten hos barn

Relaterade artiklar


 • Vad är kolesterol för?
 • vad är den genomsnittliga kostnaden för mödravården?
 • hur man vet tidiga tecken på graviditet
 • Hur identifiera jäst överväxt
 • vad är orsakerna till sängvätning?
 • som uppfann plåster?
 • sovställningar & hälsa
 • hur man förebygger ont i lederna när du drar ogräs
 • hur man kan hjälpa behandla nyfödda gulsot
 • hur man upptäcker ett svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com