tecken på klimakteriet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-23
Klimakteriet inträder när en kvinna inte längre har menstruationer och när hon inte längre är fertil. Enligt Mayo Clinic, måste en kvinna vara utan en tid för ett år innan hon anses vara menopausala. Den genomsnittliga åldern för klimakteriet är 51. Klimakteriebesvär kan börja inträffar långt innan en kvinna upplevelser den sista av hennes menstruationscykler. Tidsperioden före klimakteriet kallas perimenopause och det kan pågå i upp till åtta år. Menopause utlöses av minskad produktion av östrogen och progesteron. Dessa hormoner, som produceras av äggstockarna, kontroll menstruation. När så småningom äggstockarna stängs helt och hållet kommer menstruationen upphör att inträffa

värmevallningar

Enligt Mayo Clinic , 75 procent av kvinnor i klimakteriet har värmevallningar vid något tillfälle. Dessa värmevallningar orsaka en kvinna att plötsligt kännas varm, främst i ansiktet och överkroppen område. Kvinnorna kan verka röd och svettig. Dessutom kan värmevallningar åtföljas av en snabb puls, trötthet och yrsel. Värmevallningar kan vara bara några minuter eller så länge som en halvtimme. Sådan frekvens och varaktighet av värmevallningar varierar från en kvinna till nästa. Värmevallningar kan finnas orsaker som en följd av en funktionsstörning hypothalamus. Hypothalamus styr kroppstemperaturen.

Sömnproblem

Kvinnor som är i perimenopause och klimakteriet stadier kan ha svårt att sova. De kan ibland uppleva sömnlöshet och som ett resultat inte få tillräckliga mängder av sömn. Dessutom får de plötsligt vaknat av nattliga svettningar och har problem att få tillbaka för att sova efteråt. En del kvinnor upplever också värmevallningar under natten som håller dem vakna under tidsperioder under natten. Bristen på reparativ sömn under natten kan i sin tur leda till dagtid irritabilitet och humörsvängningar.

Minskad vaginal smörjning

Kvinnor närmar sig klimakteriet kan uppleva torrhet i slidan. Vaginal torrhet kan orsaka intensiv klåda i underlivet. Det kan också medföra en obehaglig brännande känsla i underlivet. Vaginal torrhet leder ofta till minskad sexuell lust, eftersom torrhet oftast resulterar i smärta och obehag vid samlag. Ibland ökad urinering och ökade urinträngningar åtfölja vaginal torrhet. Vaginal torrhet kan behandlas med over-the-counter sexuella smörjmedel som KY Jelly, som är en vattenbaserad sexuell smörjmedel. Silikonbaserat glidmedel kan användas.

Känslomässiga symptom

Kvinnor kan uppleva känslomässiga symtom som humörsvängningar, ångest och depression under perimenopause och klimakteriet. Vissa kvinnor kan uppleva ökad irritabilitet också. Humörsvängningar kan vara en följd av hormonella förändringar, men de kan också vara resultatet av sömnbrist. Före klimakteriet och klimakteriet, blir en kvinna van vid att hennes hormonnivåer. När perimenopause och klimakteriet inträffar kan fluktuerande hormoner leder till känslomässig upprörd. Dessa emotionella symtom ofta inte kräver medicinsk behandling, men mediciner kan användas om symtomen börjar störa det dagliga livet fungerar.

Andra symptom

De flesta kvinnor har oregelbunden mens under en period fram till klimakteriet. Perioder kan också ändra genom att bli längre, kortare, lättare eller tyngre. En kvinnor som närmar sig klimakteriet kan märka viktökning, särskilt i bukhålan. Dessutom kan brösten förlora en del av sin rundhet. Vissa kvinnor kan uppleva gallring av deras hår. Kvinnor kan också uppleva mer trötthet än vanligt, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, yrsel, orolig mage, ökad allergier och ökad hårväxt i ansiktet.

Previous:nothing Next:tecken på en etopic Graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man lär sig att inte blinka vid tillämpningen av kontaktlinser
 • orsaker till hicka
 • återvinningsgrad definition
 • vad är meningerna?
 • vad är orsakerna till handen darrar?
 • ljumskbråck symptom hos kvinnor
 • vad är en Reiki session?
 • information om glioblastoma multiforme
 • vad är klimakteriet hos kvinnor?
 • vad är tuberös skleros?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com