terapeutisk kommunikation tekniker för omvårdnad

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-11
Terapeutisk kommunikation börjar med sjuksköterskan visa respekt för patienten och anhöriga och som inser att kommunikation ingår inte bara verbala svar, men också icke-verbal uttryck, såsom tonfall, kroppsspråk och ansiktsuttryck. Sjuksköterskan måste lyssna och följa noga och använda tekniker för att främja en bättre kommunikation för att förstå de behov och känslor hos patienten

Använd namn

"MrsMarkson, jag John Stevens, din sjuksköterska. "Använda en persons namn får henne att känna mer uppskattad, och presentera sig är ett grundläggande steg i upprättandet av en terapeutisk interaktion.

Visa empati

Du bör vara ärlig med patienten och bekräftar hans oro och känslor, besvara frågor så fullständigt som möjligt Ibland patientens icke-verbala beteende kan kommunicera mer än ord göra observationer om vad du ser kan uppmuntra till kommunikation:. . "Mr Brown, är dina händer skakar. Du verkar upprörd "

Ge encouragment

patienterna ofta vill prata om deras oro, men är ovilliga att ålägga din tid eller känner sig skrämmas öppna frågor kan underlätta kommunikationen. ". Fröken Jacobson, har du problem du vill prata om? "Var inte rädd för att låta perioder av tystnad och uppmuntra patienten av korta erkännanden, som" Ja "eller" jag ser. "Använd ditt eget kroppsspråk, framåtlutad och nickade huvudet , för att främja kommunikationen Lyssna efter det underförstådda betydelser och uppmuntra människor att uttrycka dem. "När du säger det är ingen idé att klaga, betyder det att din smärta inte är under kontroll?"

bidra till att rikta

Sjukdom och sjukhusvård kan vara mycket förvirrande att patienter, i synnerhet äldre. Du bör tala om för patienten vad som är verkligt utan att utmana henne. Om patienten insisterar någon gråter, svarar med vad som är sant: "Det är monitorn larm. "

Ta med patienten

Du måste komma ihåg att vården ska vara samarbetsvillig och ta med patienten i beslutsfattandet så är möjligt. Patienten känner sig ofta i händerna på systemet, men du kan hjälpa honom att hitta sätt att känna kontroll: "Hur kan vi göra dessa omläggningar mer bekvämt för dig" Att be patienten är effektivare än att göra antaganden: "Har sjukgymnastik behandlingar hjälpte dig att gå bättre?"

Recognize gränser

Du ska aldrig försöka tvinga patienten att prata eller uttrycka känslor tills han är redo. Om patienten inte svara på en fråga eller väljer att inte diskutera känslor, backa. Respektera patientens rätt till tystnad. Du kan indikera en öppenhet för att prata: ". Jag är glad att prata med dig om dina behandlingar när du vill"

Previous:nothing Next:Graviditet & smärta i urinblåsan

Relaterade artiklar


 • Syftet med ögonfransar
 • Vilka är de viktigaste delarna av muskulära systemet?
 • till reformer av oss vårdsystemet
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • Vilka är orsakerna till att en försenad menstruationscykel?
 • hudproblem hos tonåringar
 • hur man kan förbättra njurfunktion hos män
 • vad som orsakar tendinit?
 • vad som orsakar gallsten hos barn?
 • vad är syftet med östrogen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com