tidiga tecken på en IVF-graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-23
Tidiga tecken på en in vitro-fertilisering graviditet är exakt samma som de tecken på en naturligt tänkt graviditet. Men med en kvinna genomgått IVF måste vara mer försiktiga med att läsa in för mycket i obekräftade symtom. I de flesta fall använder sig av IVF patienten hormoninjektioner och kosttillskott för att hjälpa upprätthålla en graviditet skulle inträffa. Även om dessa kompletterande hormoner är absolut nödvändigt, kan de producera några symtom på graviditet när befruktning faktiskt inte har inträffat. Omvänt kan en kvinna upplevelse få eller inga graviditet symtom alls, även om hon är gravid.

Missade menstruation

Även när genomgår en IVF cykel bör en kvinnas mens anländer cirka 14 dagar efter det att embryon överförs till hennes livmoder. Om mer än 14 dagar förflyta utan en period, kan kvinnan vara gravid. Ibland kan en kvinna också har en betydligt ljusare eller kortare tid än normalt, kan detta vara ett tidigt tecken på graviditet också.

Tender /svullna bröst

När nyligen gravid, kan en ökning av östrogen och progesteron orsakar bröst svullnad eller extremt anbud till touch --- ens sätta på en behå eller välta i sängen kan vara obekväma. Vissa kvinnor märker också att deras bröstvårtor är ömma eller nervös, eller att deras vårtgårdar har förmörkat. Kvinnor kan märka dessa förändringar i brösten redan innan de missar sina perioder. Kvinnor som genomgår IVF kan finnas några ömma bröst när de börjar använda hormonet progesteron, oavsett om de är gravida.

Trötthet

En av de tidigaste tecknen på graviditet är trötthet, som orsakas av en uppgång för hormonet progesteron. En kvinna bara några veckor gravid kan plötsligt finna sig själv kommer att vara mycket tidigare än vanligt, känsla extremt trött efter att göra en enkel aktivitet, eller vill ta en tupplur mitt på dagen. Som IVF patienter brukar ta progesteron som ett tillägg efter det att embryon överförs till livmodern, kan de känna av effekterna av progesteron utan att faktiskt vara gravid.

implantation blödning

Ibland när det befruktade ägget implantat sig i livmodern, kan en kvinna upplevelse liten mängd rosa eller brun eller stänkblödning. Detta kallas "implantation blödning. " Normalt uppstår mellan sex och 12 dagar efter ägglossning. Vid en IVF-patient kan implantation blödning en vecka eller så efter att äggen är kirurgiskt hämtas från äggstockarna.

Illamående

Illamående är ett av de mest kända tecken på graviditet och orsakas av överspänning och förändringar i kvinnans hormonnivåer. För vissa kvinnor illamående kan börja så tidigt som en vecka befruktning. När det gäller IVF patienten kan det inträffa inom några dagar efter det befruktade ägg överförs till livmodern. Inte alla kvinnor blir illamående, dock. Vissa kvinnor kan få klassiska "graviditetsillamående" och mår dåligt eller illamående först på morgonen. Andra blir illamående senare under dagen, eller när de inte har ätit (eller när de har). Fortfarande andra kvinnor är äcklad hela dagen, från morgon till kväll.

Previous:nothing Next:tecken på klimakteriet

Relaterade artiklar


 • tecken på klimakteriet
 • Vad är celluliter?
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • vad är orsakerna till mastalgia?
 • Vilka är fördelarna med prenatal vitaminer före graviditeten?
 • naturliga kosttillskott för att öka progesteron
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • ögonproblem hos spädbarn
 • hur man ska behandla din svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com