vad är en placebo piller?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-12
Vetenskapen har kommit långt när det gäller utvecklingen av läkemedel som behandlar olika typer av sjukdomar och ändå, när det gäller att fastställa effekterna av en viss typ av läkemedel, forskare förlitar sig fortfarande på den enkla sockerpiller. Dessa piller används ofta i dubbelblinda studier för att avgöra hur effektiva testade behandlingar

Vad är en Placebo?

En placebo är ett ämne eller ett förfarande som inte har någon farmakologisk effekt, men på något sätt framkallar ett positivt resultat. Den har ingen komponent som antingen kan skapa en positiv effekt (placebo effekt) eller negativ (Nocebo effekt) en. Därför är det en effektiv kontrapunkt mot ett visst läkemedel för testning. Det kan ta formen av en socker piller eller tabletter eller, i andra fall, en saltlösning.

Exempel på hur placebo kan användas

Låt oss säga att en nyutvecklad läkemedlet, läkemedlets Y, hävdar att man kan stoppa din uppmana att röka cigaretter. För att kontrollera dess effektivitet, kommer en klinisk prövning äger rum där en grupp av människor som har fått information om drogen och dess förmodade fördelarna. Det kommer också att förklara att ett antal deltagare i gruppen kommer att ges placebo som en del av studien kontroll. Deltagarna kommer uppenbarligen inte vet vilka de kommer att få, eftersom detta kommer att påverka resultaten. En noggrann utvärdering kommer att genomföras för att fastställa huruvida läkemedlets påståenden är sant. Exempelvis är den grupp som fick placebo inte förväntas uppleva ett upphörande i deras röksug medan den grupp som fick Drug Y bör minska, om inte helt sluta, deras rökvanor. Men vad händer när deltagarna som fått placebo uttrycka samma verkan som dem som fick läkemedlet? Detta kallas placebo-effekten.

Dilemma

Ibland, när läkarna har uttömt alla medel för att bota en person från en viss sjukdom eller sjukdom, kan de vända sig till förskrivning placebo för att se om det har någon effekt. Förvånande nog finns det en rad fall där en patient hävdar att börja må bättre på grund av den "nya läkemedel," vilket innebär att läkaren i ett dilemma om huruvida att fortsätta placebo. Bör läkaren upprätthålla den hippokratiska eden och läka genom alla medel som krävs eller ska han heder mellan patient och läkare ärlighet kod och informera patienten om att det hon har tagit är en dummy medicin? Detta är en viktig fråga läkare måste möta.

Mirakelkur?

Det finns ingen farmakologisk komponent i en placebo, har den visat sig ha bidragit till sjukdomar med psykiska komponenter, såsom smärtlindring, depression och ångest. Den har också gett tröst till dem som lider av Parkinsons sjukdom, inflammatoriska sjukdomar och även cancer.

suggestion

Vissa människor kredit helande egenskaper placebo till uppfattningar och förväntningar av patienten. Till exempel, om du tror att du kommer må bättre efter att ha tagit en viss drog, så är troligen vad du kommer att hamna känsla. Om du av någon anledning, du är osäker på om medicinen, eller är tveksamma ett visst förfarande, då är det troligt att du inte kommer att få önskat resultat.

Previous:nothing Next:orsakerna till laktacidos

Relaterade artiklar


 • graviditetsillamående botar & lösningar
 • biverkningar av för mycket Synthroid
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • hur man sköter om en stukning eller trasiga ligament
 • hur man skapar en hälsosam meny för veckan
 • symtom på blodpropp under graviditet
 • springmask symtom
 • hur man ultraljud en lever
 • om fostrets hjärtslag
 • Hur man själv ANVÄNDA KATETER (in och ut kateter)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com