vad är farliga blodtryck nivåer?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
Blodtrycket är en av de mest grundläggande vitala tecken användas för att avgöra en persons allmänna hälsa. En persons blodtryck kan ha en dramatisk effekt på deras allmänna hälsa. Högt blodtryck kan leda till en hel del mycket allvarliga hälsoproblem, och kan skada många organ i kroppen. Det är viktigt att kontrollera ditt blodtryck regelbundet, och om det blir för högt, medicinering eller andra behandlingar kan bli nödvändiga

Du behöver:
fiber tillägg
. . Vaselin.

Grunderna i blodtryck

Blodtryck är den kraft med vilken blodet pressar mot kroppens artärer som det pumpas genom hjärtat. Det finns två delar till någon blodtryck behandlingen: det systoliska trycket och det diastoliska trycket. Systoliskt blodtryck är trycket som uppstår när ett hjärta är i färd med ett beat, det är som anges ovan (eller före) det diastoliska trycket. Diastoliska trycket är det tryck som uppstår i kroppens artärer i mellan slagen, och är listade nedan (eller efter) det systoliska trycket.

Skaffa en blodtryck behandlingen

Det finns moderna, digitala enheter som kan testa ditt blod tryck för dig. Du kan köpa en att ha i ditt hem för att övervaka ditt blodtryck regelbundet. Alternativt kan du ha din läkare kontrollera ditt blodtryck för dig, eller använda en enhet på ditt lokala apotek. Det är viktigt att hålla ett öga på ditt blodtryck, om det blir hög, kan behandlingen vara nödvändig

normalt blodtryck Läsningar

Blodtrycket anses vara inom normalintervallet när dess systoliskt blodtryck är under 120. och dess diastoliska trycket är mindre än 80. Med andra ord är ett blodtryck behandlingen av 110/65 (110 över 65) som anses ligga inom det normala intervallet. Allt under 120/80 anses normalt, men om någon av dessa siffror överstiger denna punkt, är högt blodtryck närvarande.

Högt blodtryck Läsningar

Steg ett högt blodtryck avläsningar är de vars systoliska trycket faller mellan 140 och 159 och /eller vars diastoliska trycket faller mellan 90 och 99. Med andra ord skulle en läsning av 145/95 anses vara inom scenen ett högt blodtryck sortiment.

Steg två högt blodtryck anses vara inom en farlig blodtryck sortiment. I så fall skulle det systoliska trycket vara över 160 och /eller det diastoliska trycket skulle vara över 100. En läsning av 170/105, till exempel, skulle betraktas steg två högt blodtryck och är klassificerat som farligt blodtryck nivå.

Riskerna för högt blodtryck

Högt eller farliga blodtryck innebär många allvarliga hälsorisker. Det kan orsaka hjärtsvikt, stroke, hjärt-kärlsjukdomar, njursvikt och många andra problem. Det finns ofta inga yttre tecken på högt blodtryck, göra regelbundna filmvisningar otroligt viktigt. Högt blodtryck kan skada en människas hjärta, njurar, blodkärl, artärer och många andra delar av kroppen.

Previous:nothing Next:är mystiker garvning säkra för gravida kvinnor?

Relaterade artiklar


 • Hur ser en bra äldreboende?
 • symtom av rotavirus hos ett barn
 • Hur ser vi med våra ögon?
 • hur man får fertilitetspreparat
 • skäl för en oregelbunden menscykel
 • tecken och symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • tecken och symtom på ångest hos tonåringar
 • vad är sepia ört?
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com