vad är missbruk?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-04
Drogmissbruk är en fånga alla begrepp som används för ett brett spektrum av beteenden knutna till användningen av både kontrollerade och okontrollerade ämnen. Ämne missbrukas definieras av Encyclopedia of Mental Disorders som: ". Substance-relaterade sjukdomar är sjukdomar av berusning, beroende, missbruk, och substans tillbakadragande orsakas av olika ämnen, både lagliga och olagliga"

lagliga droger

Tobak och alkohol är legaliserade läkemedel som kan erhållas av alla som fyllt tjugoett. De är också två av de mest missbrukade droger. Tobak kan förvärvas i cigaretter, cigarrer, snus, tugga och piptobak. Dess princip beroendeframkallande ämnet nikotin. På grund av den mycket höga beroende, många experter hävdar att de flesta använda tobak är missbruk. Alkohol är en drog som fungerar som en dämpande på kroppen och påverkar tal, beslutsfattande och motorstyrning. Alkoholmissbruk är normalt en form av alkoholism

Illegala droger

Det finns en mängd olika sätt att klassificera de många olagliga droger, men de kan delas upp i tre allmänna klasser:. Stimulantia, depressiva, och hallucinogener . Stimulantia agera på nervsystemet och generellt skapa känslor av nöje tillsammans med ökad vakenhet och energi. Droger som kokain och metamfetamin är uppiggande. Dämpande agera på nervsystemet med en lugnande effekt och kan skapa eufori. Marijuana, heroin och GHB är lugnande medel. Hallucinogener agera för att ändra uppfattning och humör och kan orsaka hallucinationer. Peyote och LSD är hallucinogener.

Symtom

Det finns ett antal symtom som kan tyda på missbruk. Ett exempel kan vara förändringar i sociala aktiviteter, såsom att överge hobbies eller sport. Förändringar i personligheten som nya aggression, tystnadsplikt och depression kan vara symtom. Plötsliga eller kraftiga nedgångar i graderna eller arbeta kvalitet kan vara ett tecken på missbruk. Det kan också finnas kontrollampa tecken såsom drogrelaterad utrustning som kan innehålla cigarettpapper eller små baggies. Uppkomsten av en ny grupp av vänner, i kombination med andra tecken kan också vara en indikator på missbruk.

Orsaker

En av orsakerna till missbruk kan, med allt från social till biologiska. Några av de vanliga orsaker är en ansträngd hemliv, jobb stress, låg självkänsla, depression och mycket mer. Grupptryck kan spela en betydande roll i missbruk. Det finns också forskning som visar att missbruk, t. ex. alkoholism, kan ha en biologisk /ärftlig komponent.

Senaste trenden

En relativt ny trend i drogmissbruk är receptbelagda droger. Detta har mer att göra med hjälp av receptbelagda läkemedel för att få hög kontra läkare över-förskrivning recept, men det finns en ökning i den frågan också. Snarare är den trend som receptbelagda läkemedel som används för att få hög. De Office of National Drug Control Policy sagt att receptbelagda droger är nu den näst vanligaste formen av olaglig missbruk i USA

Previous:nothing Next:biverkningar av kinin

Relaterade artiklar


 • gemensamma lösningar för graviditetsillamående
 • hur man diskuterar potten användning (marijuana) med din tonåring
 • varning om barn & hostmedicin
 • hur du tar bort löss gnetter
 • hur man kan stoppa bröst från att växa
 • hur man använder huskurer för att hjälpa ditt barn problem
 • om gastroschisis
 • hur man skall avgöra när en äldre person behöver ett vårdhem
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • hur man använder katolsk naturlig familjeplanering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com