vad är normal vikt för barn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-23
Barn kommer i alla storlekar och former-kort och tjock, lång och gänglig, och allt däremellan. Även om vi vet att det finns ingen sann "normal" när det gäller vikt, det finns vissa normer som kan hjälpa dig att förstå om ditt barn väger mer eller mindre än de flesta barn i hans ålder. Vad du gör med denna information kan vara viktigare än själva informationen

Definition av Normal

När det gäller barn, ingen unge är verkligen "normalt. " Ålder, längd och bygga alla påverka ett barns vikt och de måste beaktas. Samtidigt är det viktigt att veta om ett barn är verkligen vid en normal vikt eller att barnet är feta. Ett sätt att ta reda på var ett barn faller i termer av vikt är att beräkna barnets body mass index (BMI).

Body Mass Index

Ett barns body mass index (BMI) mäter hur denna person kan jämföras med andra barn i samma ålder och höjd. Även BMI är inte ett mått på fett, det används av läkare för att förstå om ett barn är på en normal vikt.

Beräkna BMI

För att beräkna ett barns BMI, använd en miniräknare som den på KidsHealth. org (se Resurser nedan). Om ditt barns vikt är mellan 5: e percentilen och den 84: e percentilen, är hennes vikt normalt. Om det är under 5: e percentilen, det är lågt, och om det är över den 84: e percentilen, är det hög. Ett barn vars vikt är över den 95: e percentilen anses lida av fetma.

Skillnader mellan barn och vuxna

Om du upptäcker att ditt barn är överviktigt, kan du känna dig pressad att se till att han går ner i vikt direkt. Får inte överreagera. Även en överviktig vuxen bör nog diet för att förlora övervikt, barn har en fördel som kan minska denna oro: de är fortfarande växer. Det är normalt för ett barn att bli något tyngre innan en tillväxtspurt, så om barnet fortfarande växer, oroa dig inte om han är lite överviktig för en tid. Naturligtvis finns det olika sätt som du kan se till att han fortfarande är frisk. Tänk också på att muskelkraft barn kan ha högre BMI på grund av muskelmassa och inte fett.

Överviktiga barn

Mycket sällan är det lämpligt att växande barn till diet, och i synnerhet utan råd från en barnläkare. Det är mycket mer försiktig en förälder att fokusera på ett barns totala kost snarare än sin vikt. För att säkerställa att ditt barn är att få rätt näring, se till att hon äter en balanserad kost som innehåller livsmedel från varje livsmedelsgrupper. Uppmuntra henne att äta fullkorn och att begränsa intaget av socker-inte så att hon kan gå ner i vikt, men så att hon kan vara friska. Se till att ditt barn utövar lämpligt också.

Previous:nothing Next:tidiga tecken på en IVF-graviditet

Relaterade artiklar


 • vad är en placebo piller?
 • orsakerna till nattliga svettningar
 • hur man skapar en hälsosam meny för veckan
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man ultraljud en lever
 • vad är normal kroppstemperatur av ett spädbarn?
 • innanför läppen kräfta öm behandling
 • tecken och symtom på fibromyalgi hos kvinnor
 • hur man kan bli av en feber hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com