vad är orsakerna till för tidiga sammandragningar under graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-01
Graviditet är en spännande, stressigt och skrämmande tid i ditt liv. Även om det är viktigt att koppla av och njuta av din graviditet är det också viktigt att vara medveten om eventuella risker som kan påverka hälsan hos både dig och ditt barn. En sådan risk är för tidiga sammandragningar eller för tidig förlossning. Det finns särskilda riskfaktorer som kan öka risken för tidiga sammandragningar. Har någon av riskfaktorerna betyder inte att du kommer att få tidiga sammandragningar. Å andra sidan kan en kvinna få tidiga sammandragningar utan märkbar anledning. Om någon av dessa riskfaktorer gäller dig, diskutera saken med din läkare

betydande riskfaktorer

Du löper störst risk för tidiga sammandragningar om du är gravid med multiplar, har livmoderhalsen eller livmodern avvikelser, eller hade en tidigare tidig graviditet.

medicinska riskfaktorer

Du kan löpa en högre risk för tidiga sammandragningar om du ofta har urinvägsinfektion, urinblåsa och njure infektion, vaginal blödning efter den 20: e graviditetsveckan, högt blodtryck, diabetes, njursjukdom, ett levra , eller blev gravid igen snabbt efter förlossningen.

Livsstil Risker

Om du röker, dricker, använder droger, inte få ordentlig mödravård, är ett offer för våld i hemmet eller övergrepp, har hög stress, eller arbeta långa timmar och stå under längre perioder tid, kan du riskera för tidiga sammandragningar

Varningstecken

Några varningssignaler för tidig förlossning eller sammandragningar omfatta. en sammandragning var 10 minuter, kramp i nedre delen av buken (de kan komma och gå eller vara konstant), en vattnig flytning från slidan, en dov smärta i nedre ryggen eller bäckenet tryck. Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare omedelbart.

Vad kan man göra

Om du tror att du upplever tidiga sammandragningar, kontakta din läkare. Det finns några saker som du kan göra hemma för att hjälpa. Tömma blåsan. Ljug inte platt på rygg. Ligg ner på vänster sida. Uttorkning kan bidra till tidiga sammandragningar så se till att dricka mycket vatten. Efter en timme, om symtomen inte förbättras eller blir värre, ring din läkare igen eller överväga att gå till akuten.

Behandling

magnesiumsulfat kan användas för att behandla tidiga sammandragningar. Det ges genom en IV och kan orsaka illamående. En stor, initial dos ges. Ett mindre belopp ges därefter kontinuerligt under de närmaste 12 till 24 timmar.
Om läkaren anser att din tidiga sammandragningar inte kan stoppas och för tidig förlossning är oundviklig, kan hon ge dig kortikosteroid. Detta kommer att hjälpa till att påskynda barnets lungor och hjärna tillväxt.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med mer sömn?

Relaterade artiklar


 • hur man arbetar med familjer med nedsatt syn
 • dåliga biverkningar av atenolol
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • hur man identifierar symtom på tilltäppta artärer
 • hur du kan hjälpa ditt barn får tillräckligt med fysisk aktivitet
 • hur de ska hålla sval och fräsch på sommaren värme
 • barn allergier till formel
 • hur beståndet ett medicinskåp med grundläggande förnödenheter
 • Downs syndrom tecken i spädbarn
 • hur man kan slå endometrioisis 90 - vad är östrogenbehandling (ERT)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com