vad är valeriana för?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-13
Valeriana är en tålig perenn växt som används som ett supplement att hjälpa människor att få en god natts sömn och som en naturlig lugnande medel för att behandla ångest. Valeriana bär doftande rosa eller vita blommor. På 16-talet, var valeriana användas som parfym. Men i dag är valeriana användas som ett kosttillskott av människor som vill ha en naturlig botemedel för behandling av mild till måttlig sömnlöshet och ångest

Bakgrund

Valeriana växer naturligt i Europa och Asien och finns även i Nordamerika. Valeriana användes för tusentals år sedan i antikens Grekland och Rom som medicinalväxt, och det har funnit sin väg tillbaka in i folks medicinskåp idag. Valerianarot och den underjordiska stjälkar är vanligen används för att skapa tillskott i form av kapslar, tabletter, flytande extrakt och te.

Vad den gör

Valeriana idag används för att behandla sömnlöshet, ångest och rastlöshet. Valeriana tas oftast för sin sedativa och hypnotiska egenskaper. Kliniska studier har visat att valeriana är effektivt vid behandling av sömnlöshet.

biverkningar

Även valeriana verkar vara ett säkert alternativ till andra mediciner för att hjälpa människor att somna och sova, kan denna väldoftande ört orsaka biverkningar. Valeriana bör användas av människor för att hjälpa dem att somna för endast en till två veckor åt gången för att undvika beroende och eftersom denna ört inte regleras av US Food and Drug Administration. Kända biverkningar av valeriana nämnas huvudvärk, yrsel, orolig mage, magont, trötthet följande morgon, dimsyn och illamående.

varningar

Vissa människor som Valeriana har upplevt några mycket obehagliga biverkningar: stora ångest, skräck natt, mörk urin och oregelbundna hjärtslag.
Eftersom denna ört inte är reglerat av FDA, kan innehållet och doseringen skiljer sig mellan olika märken och partier av tillägget.

Läkemedelsinteraktioner

Även om Valeriana ses som ett säkert alternativ till receptbelagda sova stöd och antianxiety droger, är det bäst att berätta för din läkare att du tar detta supplement. Valeriana kan interagera med andra läkemedel och orsakar biverkningar, och det kan också påverka insatser av andra läkemedel. Intag av andra sover hjälpmedel när du tar valeriana rekommenderas inte om inte annat rekommenderas av din läkare.

Tala med din läkare

Tala med din läkare innan du tar valeriana med andra läkemedel såsom lugnande medel, hjälpmedel sömn, lugnande medel, antianxiety läkemedel, narkotiska smärtstillande, antihistaminer och hosta och förkylning preparat. Valeriana kan interagera med dessa läkemedel.

Varningar

När man använder valeriana för att behandla sömnlöshet, ta denna ört 30 till 60 minuter före sänggåendet. Läs anvisningarna på etiketten och följ dem därefter. Gravida kvinnor ska inte använda valeriana. Ammande kvinnor uppmanas också att inte ta vänderot, eftersom ört kan utsöndras i bröstmjölk. Försiktighet rekommenderas även för patienter med diabetes, de som är alkoholberoende och personer med leversjukdom.

Previous:nothing Next:vad är en placebo piller?

Relaterade artiklar


 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • vad är orsakerna till sängvätning?
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • hur man läka ett sår
 • hur man kommunicerar effektivt med ditt barn läkare
 • hur man vet om man har en migrän
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com