varför blinkar vi våra ögon?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-02
Den genomsnittliga personen blinkar över 10. 000 timer per dag. Blinkande kan en vald beteende eller en helt omedveten handling. Blinkar sker av flera skäl, både för att hålla ögat friskt och som ett resultat av vissa medicinska sjukdomar

Blinkar Basics

De flesta blinkar inträffar ofrivilligt att fukta ögat. I hjärnan kontrollerar caudatus nucleus ofrivilliga blinkar i alla fall mellan 5 och 30 gånger per minut. Under en blink, som kan pågå så lite som 300 millisekunder, övre ögonlock bildar ett sug mot ögongloben, distribuera fukten från tårkanalen och ögats yta själv. Både kornea och konjunktiva har ytor som består av ett känsligt membran som snabbt kommer att torka ut om inte för denna täta återfuktning. />
Andra skäl till Blinkar Andra biologisk skälen till att blinka har föreslagits och att fortsätta att diskutera i det vetenskapliga samfundet. Ett av dessa skäl innebär blinkar under ögat rör sig. Vissa människor har observerats att blinka oftare under perioder av att ändra fokus i deras ögon. Detta blinka kan vara avsedd att ge ögat att lättare sätta sig på sin nya fokuspunkten snarare än att tvingas att iaktta en ständigt föränderlig bild under ett drag av ögon eller huvud.
Det har också föreslagits att snabbt blinkande kan tyda på nervositet i en individ. Detta påstående ligger till grund för uppfattningen att någon som är i färd med att ljuga kan ge sig iväg med blinkar.

Medical Disorders

Blinkande är en av de vanligaste formerna av tics. Liksom andra tics, kan det uppstå som en följd av valfritt antal neurologiska sjukdomar. Men blinkar är också vanligt som ett tic för andra, mer ofta förekommande skäl. En frisk person som blinkar överdrivet kan svara på en bieffekt av en medicin (speciellt ett stimulerande), psykologiska obehag eller ens en allergi. På grund av många orsaker till att blinka, fastställa den grundläggande orsaken till överdriven blinkar kan vara svårt.

sociala Blinkande

Hos människa, liksom vissa andra djur, avsiktliga blinkar kan vara en form av icke verbal kommunikation. Dessa former av blinkande vanligtvis varar längre än till snabba, omedvetna blinkar som händer så ofta, men likheten mellan de två olika rättsakter som kan leda till förvirring.
Blinkande ena ögat, eller blinka, har flera betydelser i olika kulturer. I stora delar av västvärlden, blinkade innebär en närhet mellan personen blinkade och observatören. Detta kan vara avsett som ett gemensam kunskap eller, oftare, för att signalera flört. I stora delar av Asien är blinka ses som ett respektlöst gest. I samtliga fall är innebörden i en blinkning till stor del beroende på bakgrund av situationen.

Hur vi Blink

Eftersom det är så ofta en omedveten handling, blinkande verkar mycket enkelt. Men det är faktiskt en ganska komplicerad anatomisk process. Flera muskelgrupper är inblandade i blinkar, inklusive levator palpebrae och orbikularis okuli, som båda är belägna i det övre ögonlocket. Den överlägsna och underlägsna palpebral muskler är placerade under och bredvid ögonen och används i blinkar liksom andra ögat krumbukter som kisade och blinkade.

Previous:nothing Next:behandling för håravfall hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på en inflammerad prostata
 • Hur mycket sömn är nog?
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • symptom på en e.
 • hur man kunna lita över 5’11
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • hur man kan förebygga såriga bröstvårtor från amning
 • största orsakerna till stress
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • vad gör syntest betyder siffrorna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com