Definitionen av livskvaliteten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-09
Definitionen av livskvalitet är olika för alla. Det viktigaste som avgör livskvaliteten är vår förmåga att njuta av allt som livet har att erbjuda. Till exempel bidrar förmåga att gå, tala, se och känna alla till vår totala livskvalitet. En kvalitet liv är ett liv fyllt av mening och syfte. Ett högkvalitativt liv är också ett liv i frihet från tyranni. Att ha förmågan att göra val om vad du vill göra med din tid, din tro och vad du köper form din livskvalitet. Människor som har levt under förtryck regeringarna i allmänhet är missnöjda eftersom deras livskvalitet äventyras

God hälsa

En god hälsa hjälper en person att leva ett produktivt och lyckligt liv. När vår kropp är frisk, kan vi göra roligare och mer spännande saker. Vi kan njuta av vår familj mer. God hälsa utstrålar från insidan och ut. Om vi mår bra inuti, fördelarna påverkar varje aspekt av våra liv. Vår inställning är naturligtvis mer positivt, och vi åstadkomma mer av våra mål.

Stabilitet

En annan viktig faktor som definierar livskvalitet är stabilitet. När vårt liv är stabilt, tenderar vi att fatta bättre beslut om våra liv och vår framtid. Barn som föds upp i stabila hem i allmänhet trivs och vuxna som strävar efter att ge stabilitet biljettpris ofta mycket bättre i livet. När vi är mer stabil, tenderar vi att vara mer ansvarsfull och har en känsla av mening. Ibland är livet omständigheter gör det svårt att vara stabil, men den avgörande faktorn är hur du hanterar situationen. Du kan antingen göra det värre eller använda den som en lärorik erfarenhet att växa.

Happiness

Några små flickor tränas tidigt att söka sin drömprins och leva lyckligt. Detta kan dock fantasi orsaka en del människor att växa upp med orealistiska förväntningar. Lycka är en attitydförändring, som är olycklig. Du kan alltid ta en svår situation och vända det till något positivt. Ingen annan kan göra dig lycklig. Söker lyckan från materiella saker eller personer kommer att lämna dig besviken i slutändan. Att ha rätt attityd och göra saker för att förbättra din livskvalitet i slutändan kommer att göra dig lycklig.

Betydelse

Människor som har mening i sitt liv har en mycket hög livskvalitet. Mening ger syfte och en anledning att leva. De flesta människor att uppnå detta behov genom att bidra till att förbättra livet för andra människor. Att ge och dela med vänner, nära och kära eller till och med främlingar kan medföra stora mål i livet. Med barn och lär dem att ha värderingar och god etik kan ge en hel del mening. För vissa människor, har Gud i sitt liv ger dem stor betydelse.

Relationer

Spendera tid och umgås med familj och vänner kan hjälpa till att ta hand om våra naturliga sociala behov. Vi som människor är mycket komplexa biologiska varelser. Vi äta upp positiva känslor och uppmuntran från varandra. Tillbringa kvällen med vänner som har en god måltid, spel och ett par goda skratt kan orsaka serotoninnivåerna att öka. Serotonin är det hormon som hjälper oss att känna glädje och bidrar till livskvalitet.

Previous:nothing Next:fakta om konstgjord befruktning

Relaterade artiklar


 • hur att vara frisk under graviditet
 • hem rättsmedel för en kliande hals
 • hur mycket kostar ett barn sover?
 • symtom på meningit hos barn
 • vilken mat är bra för bröst tillväxt?
 • hur man undviker en feldiagnos från läkare
 • vad är svart vinbär utsäde olja?
 • över disk behandling för bältros
 • hur man kan stoppa smokng
 • i vilket skede av graviditeten inte fostret börjar sparka & flytta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com