Definitionen av pulmonell andning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-26
Du kommer inte hitta ordet pulmonell andning i Merriam-Webster Dictionary, men hittar du både ord definieras där individuellt. Merriam definierar pulmonell som har att göra med lungorna, och det definierar andning som andas in luft i, och utandning av den ur, lungorna

Pulmonell andning förklaras

Om pulmonell har att göra med lungorna och andningen har att göra med själva andningen följer att pulmonell andning behandlar de processer som sker när vi andas, och några komplikationer som uppstår i denna process.

Syre och andning processen

När vi andas in syrerik luft i vår näsa eller mun, går den att följa en uppsättning kurs via vår halsen (struphuvudet) och i våra bröst genom luftstrupen, som består av två avsnitt (som kallas bronker) när den når bröstet --före delning återigen (denna gång i luftrören) Detta är inte slutet på den uppdelning som sker, som i luftrören nu dela igen, denna gång i ännu. mindre rör i lungan.

Inne i lungorna är cirka 600 miljoner lite luft-blåsor som kallas alveoler. Alla dessa säckar är knuten till de mindre rören som nämnts ovan och omgiven av blod kapillärer. Som syresatt luft kommer in i lungorna följer detta luftflöde process, spännande alveolerna in i blodet kapillärerna, där syre tillförs arteriella blodet så att den kan ge behövs syre till vitala organ i hela kroppen.

Koldioxid och på andning processen

När kroppen utför sina interna funktioner, den ger en gas som kallas koldioxid. För god hälsa är bibehållits, måste detta koldioxid avlägsnas från kroppen så ofta som syre inhaleras. Avlägsnandet för koldioxid är den omvända processen som används för att föra syre i kroppen: från artärerna till blod kapillärerna, till alveolerna och de olika rören i luftrör, upp genom luftstrupen, svalget, och ut genom munnen eller näsan .

Missuppfattningar

Vissa människor förväxlar lungkretsloppet (har att göra med blodflödet till och från lungorna) med pulmonell andning (har att göra med syre kommer in och koldioxid ut ur lungorna).

Rökning och pulmonell lungfunktion mätning

Din läkare kan besluta att mäta hur väl din lungan fungerar med hjälp av en spirometer, särskilt om du har haft problem med andningen. Detta verktyg kan ge en avläsning som hjälper honom att avgöra om lungfunktion är bra för en person i din ålder och hälsa eller om det är onormalt av någon anledning. Allas möjlighet att utvisa koldioxid-fyllda luften minskar när de åldras, men vissa faktorer orsaka att minska snabbare. En sådan faktor är rökning.

Den goda nyheten är att när en rökare slutar röka, hans pulmonell lungfunktion stannar också dess snabba nedgång. Detta är viktig, eftersom denna nedgång i lungfunktion kan i hög grad begränsar möjligheterna att delta i fysiska aktiviteter eller motion, samt orsaka svår invaliditet eller dödsfall.

Previous:nothing Next:livsmedel som orsakar halsbränna under graviditeten

Relaterade artiklar


 • vad stunts barnets tillväxt?
 • är acetylsalicylsyra dåligt för levern?
 • de första tecknen på influensa
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • tecken på för tidigt klimakterium
 • hur man behandlar en stel nacke
 • Så för att lindra nästäppa hos barn
 • hudproblem hos tonåringar
 • Hur du tar ett graviditetstest hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com