Orsaker till en hormonell obalans

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-31
När en kvinna i hennes ungdom, bör hennes hormoner fungera i perfekt synkronisering, vilket gav henne att känna och se bra ut och vara reproduktiva friska och kan bära en baby fullgångna. Dock kan hormoner går snett och ofta gör under peri-klimakteriet och menopaus. När detta händer kan en kvinna uppleva värmevallningar, nattliga svettningar och en mängd andra biverkningar som kan uppstå på grund av hormonell obalans. En mans hormonella system kan störas samt på grund av miljöfaktorer och sjukdomar.

östrogen och progesteron och deras roller

Enligt Safemenopausesolutions. . com, kvinnor har två hormoner, östrogen och progesteron, som motvikt varandra och hålla kvinnans menstruationscykel och allmänna hälsa på rätt spår. Men när östrogen och progesteron nivåer nedgång kan en kvinnas system får ut av smäll. Dessutom, om östrogen nivåerna blir för höga, eftersom progesteron är inte längre hålla locket på östrogen, kan den orsaka östrogen överbelastning eller dominans.

Peri-klimakteriet och menopaus

När en kvinna är i närheten av klimakteriet, vilket leder fram till klimakteriet, slutar hon har ägglossning regelbundet. Om kvinnan inte har ägglossning, är hon producerar inte progesteron, som kommer från äggstockarna och kan inte hända om inte ägglossning. I sin tur östrogen nivåer blir högre än progesteron nivåer. När progesteron sjunker, kan en kvinna märkte att hon upplever håravfall och kanske humörsvängningar och förändringar.

ÖSTROGENDOMINANS

Hyperestrogen eller östrogendominans sker på denna punkt. För mycket östrogen kan göra en kvinna mindre kan hantera stress, mer ängslig, deprimerad eller trött. Att hon kan uppleva låga energinivåer, förlust av libido, hårväxt i ansiktet, muskelknutor och huvudvärk. Känslan är jämförbar med att ha PMS hela tiden på grund av den okontrollerade östrogen som är svallande genom kroppen.

Graviditet

När en kvinna är gravid, hennes hormoner skift på högvarv, enligt Whattoexpect. com. Så snart en kvinna blir gravid, en så kallad hormon humant koriongonadotropin (hCG) tillverkas. Det stimulerar gulkroppen att skapa ännu mer östrogen och progesteron. Graviditetsillamående är ett resultat av hCG, vilket kommer att börja minska i nivåer efter den första trimestern, då graviditetsillamående skulle försvinna. Detta hormon orsakar också en kvinna att kissa en hel del och dessutom dämpar det immunfunktion att minska risken för fosterskador avslag. Men det kommer också att göra en kvinna mer mottagliga för bakterier.

Sköldkörtelsjukdom

sköldkörtelsjukdom eller en under-eller över-aktiva sköldkörteln kan kasta könshormon i ett Tizzy, enligt hormon. Org. Sköldkörteln, som är en butterfly-formad körtel vid basen av nacken, reglerar kroppens ämnesomsättning, och om den inte fungerar korrekt, kan påverka varje organ i kroppen. Sköldkörtelhormon reglerar produktionen av värme och förbrukningen av syre och instruera kroppens organ på hur snabbt eller långsamt att fungera.

Tillväxthormon

En obalans eller frånvaro eller överskott av tillväxthormon i en individ, som kan förekomma i vuxen ålder samt barndom, kan resultera i olika medicinska frågor, till exempel en tillväxt brist på barn. Vuxna som har för mycket tillväxthormon kan utvecklas akromegali. Dessa vuxna kommer att ställa ut glest tänder, grova ansiktsdrag, underbett och panna, stora fötter och händer och tjocka läppar. Dessa symtom kan utvecklas gradvis och långsamt under åren så att diagnosen kan vara svår att göra.

Miljöfaktorer

Enligt Healthworks2000. com, det finns många faktorer som kan störa hormonbalansen, inklusive den mat vi äter, vattnet vi dricker och luften vi andas, vilket kan innefatta miljöegenskaper kemikalier som inte är bra för oss. Dessutom kan exponering för plaster, gifter, herbicider, tungmetaller och bekämpningsmedel, som efterliknar hormonet östrogen när de kommer in i vår kropp, rubba balansen. När dessa toxiner ansamlas i kroppen de stör funktionen av vårt endokrina systemet. Kroppen luras att tro att det finns för mycket östrogen i kroppen.

Previous:nothing Next:gallsten symptom under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar medicinska räkningar och elände försäkring
 • ångestattacker under klimakteriet symtom
 • hur man skriver en genogram
 • typer av artificiell insemination hos människor
 • Vad gör en prostata?
 • Vad är en normal PSA-nivå?
 • naturliga botemedel för småbarn trängsel
 • gallsten rättsmedel
 • vad är en lipas test?
 • vad är en CBC blod arbete upp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com