är en bastu bra för dig?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-15
Vare sig det är en traditionell finsk bastu, den mer moderna infraröd bastu, en rysk Banya, Native American svetthydda eller romerska ångbad, har de en fristad, inte bara för avkoppling, vitalisering och sociala sammankomster, men också för ett brett utbud av hälso . förmåner

Avgiftning

. Den mest uppenbara fysiologiska förändringar efter bara några minuter i bastun är en snabb ökning av svettningar och en öppning av hudens porer. Detta hjälper kroppen att avlägsna gifter. Tungmetaller som förekommer allmänt i miljön, t. ex. bly och kvicksilver, överskott salter och andra orenheter utsöndras genom porerna. Njurpatienter kan få ytterligare en fördel eftersom det kan minska belastningen på njurarna att eliminera avfall från kroppen.

Cirkulation

Regelbunden användning av bastu har rapporterats i några studier för att förbättra hjärtats hälsa. Den högre puls upplevt under badet ökar blodgenomströmningen i hela kroppen, främst i huden och förbättrar cirkulationen i extremiteterna och blodtrycket sänks. Vasodilatation hjälper blodkärlen blir mer elastiska och högre hjärtfrekvens resulterar i en kardiovaskulär träning.

Artrit och muskelvärk

Personer som lider av artrit ofta lättnad under och efter en bastu. Muskelsmärta och kramper kan orsakas av en ansamling av mjölksyra och koldioxid. Utvidgning av blodkärl och ytterligare blodprover återställer flöde syre till cellerna och tar bort mjölksyra, lindra ömhet och minska stelhet i leder.

Immunsystemet

värmen i en bastu simulerar en feber och en ökning av vita blodkropparna och andra antikroppar. Individer som tar frekvent bastur upplever ofta färre förkylningar, influensaliknande symtom och sinus villkor.

Stress

Det ökade blodflödet och hög temperatur man upplever i en bastu gör att musklerna att slappna av och hjälper till att stimulera kroppen att producera endorfiner, ett känt stress reliever.

Skin Care

Den ytterligare blodflödet till extremiteterna och svettningar hjälper rengör hudens porer, tar bort döda hudceller, bakterier och överflödigt fett.

Risker

Samtidigt som många använda bastu för att upprätthålla ett hälsosammare liv, är det en bra idé att kontrollera med en läkare i förväg. Läkaren kan ha konkreta förslag om hur lång tid eller temperatur eller kan rekommendera att du inte tar en bastu alls. Personer med hjärtsjukdom, lågt eller högt blodtryck, kvinnor som är eller kan vara gravid falla i denna kategori. Även vanligtvis betraktas som en baksmälla rättsmedel finns det inga bevis som stöder detta-om du har alltför hängiven du bör inte ange en bastu.

Previous:nothing Next:information om preventivmedel

Relaterade artiklar


 • vad är kroppens inbyggda mekanismer för att hantera smärtan?
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • hur man kan förebygga livsmedelsburna sjukdomar genom att rengöra ditt kök
 • pediatriska refluxsymtom
 • om celiaki och symtom malabsorption
 • hur man ska äta innan en koloskopiundersökning: tarm prep
 • hur beståndet ditt kök skafferi för första gången
 • Fördelarna med Catuaba bark
 • hur man gör rätt pranayam anulom vilom
 • vanliga hudproblem med de äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com