Vad gör en abort kostar?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-14
Det finns två huvudtyper av aborter: medicinska aborter, som använder läkemedel för att utlösa en abort, och kirurgisk abort, där en av flera typer av förfaranden som utförs för att ta bort ett foster. Kostnaden för en abort varierar beroende på antalet graviditetsveckor och vilken typ av abort som eftersträvas. De out-of-pocket kostnader kommer också att bero på om du har försäkring och hur mycket din försäkring kommer att hjälpa till att betala

medicinsk abort

Medicinska aborter, som är tillgängliga förrän om nio veckor graviditetsveckor, använda en kombination av droger. Först, antingen mifepriston (även känd som RU-486 eller "abortpillret) eller metotrexat ges. Några dagar senare, oavsett vilken av de två läkemedlen ges först, Misoprostol fattas. Så här fungerar beror på Läkemedelskombinationen . Mifepristone fungerar genom att blockera hormonet progesteron, som krävs för graviditet fortsätta, och utlöser livmoderslemhinnan att bryta ner. Metotrexat verk genom att stoppa processen med implantation som sker i de första veckorna av graviditeten. Misopristol som vidtas efter en av dessa två läkemedel, gör att livmodern till kontrakt och att tömma. En medicinsk abort kan ta allt från en dag till fyra veckor beroende på medicinering och den enskilde. Mifepriston tenderar att arbeta snabbare och flesta kvinnor kommer att ha ett komplett aborter inom fyra timmar efter Misopristol dos.

Kirurgiska aborter

Det finns flera typer av kirurgiska aborter, varje typ lämpliga för en specifik del av en graviditet. Mellan sex och 12 veckors graviditet är sug aspiration utförs, i vilket en suganordning används för att avlägsna fostret och moderkakan. Från 12 till 15 veckors graviditet, dilatation och skrapning (L F) utförs, där en kyrett (ett speciellt verktyg) skrapar livmodern att lösgöra fostret och moderkakan, som sedan tas bort med en suganordning. Mellan 15 och 21 veckor graviditet, dilatation och evakuering (D E) utförs, vilket inkluderar utvidgning av cervix följt av ett förfarande som liknar ett D C. Efter 21 veckors graviditet, det finns två typer av kirurgisk abort alternativ: induktion abort och dilatation och utvinning. Induktion abort används vanligen bara när det är ett allvarligt medicinskt problem med modern eller fostret, och börjar med en injektion för att stoppa fostrets hjärta. Förfarandet blir då liknar Igångsättning. Dilatation och utvinning är även känd som D X eller "partiell födsel abort", och äger rum under tre dagar, de två första som används för att successivt vidga livmoderhalsen. På tredje dagen är vattnet bryts och fostret tas bort.

Kostnader

Medicinsk abort kan kosta ungefär $ 500 eller mer, beroende på medicinering och kliniken.

Kirurgisk abort under de första 11 veckorna kostar mellan $ 400 och $ 600. Efter 11 veckor, till kostnadsökningarna ca $ 100 i veckan står för ökningen av komplexiteten och omsorg.

I USA, cirka 74 procent av kvinnorna betala för aborter out-of-pocket. Medicare betalar för omkring 13 procent, och 13 procent betalas av privata försäkringar. Kontakta ditt försäkringsbolag efter information på din specifika täckning och som kliniker och läkare ingår.

Finansiering Alternativ

Om du inte har försäkring och har inte råd att betala för en abort, kan dina alternativ vara begränsad. Federala medel inte kan användas för att betala för aborter, utom i de fall där kvinnans liv är i fara genom att en baby till sikt, eller i fall av våldtäkt eller incest. Sjutton stater subventionerar idag aborter för kvinnor med låga inkomster, men endast fyra av dessa kommer att göra det utan ett domstolsbeslut (se Resurser).
Om du inte har försäkring eller statlig finansiering alternativ kan det finnas en klinik i ditt område eller staten som kommer att tillhandahålla abort service för liten eller ingen kostnad. Se Choice LinkUp. com för en katalog av abort leverantörer och resurser i ditt område. Ett sätt att minska kostnaden för en kirurgisk abort är att begära lokalbedövning i stället för narkos, eftersom merparten av kostnaderna för kirurgisk abort på grund av narkos kostnaden. Kvinnor som genomgår kirurgisk abort med lokalbedövning uppleva smärta som liknar svår mensvärk och kan hantera postoperativ smärta med ibuprofen eller paracetamol.

Kostnad ökar med tiden

Om du funderar på en abort, kom ihåg att ju tidigare i graviditeten förfarandet sker, desto mindre kommer det att kosta. Skjuta upp dem kan göra det är för dyrt eller till och med hindra dig från att göra abort i ditt. Varje stat har olika regler för hur långt in i en graviditet en abort kan göras, och på vilka villkor tredje trimestern aborter kan utföras. Det är bra för alla kvinnor känner till sina rättigheter när det gäller aborter och de val som är tillgängliga för dig i ditt tillstånd så att du kan göra det bästa beslutet för dig och din familj.

Previous:nothing Next:alkoholism naturläkemedel

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare för hormonbehandling
 • hur att bli gravid efter en vasektomi återföring
 • hur man detox med alger
 • ögonproblem hos spädbarn
 • betydelsen av kolesterol i kroppen
 • de typer av genetisk testning
 • är kranvatten säkert att dricka?
 • Hur fungerar ett foster Doppler arbete?
 • Vilka är orsakerna till att en försenad menstruationscykel?
 • varför blinkar vi våra ögon?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com