Vilka är de funktioner corporacavernosaen?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-13
Corporacavernosaen är den dubbla kammare av penis som är inblandade i en erektion. Vissa störningar, men ovanligt, kan påverka dessa delar av penis och kräva medicinsk rådgivning

Definition

corporacavernosaen finns två cylindriska kammare fyllda med svampliknande vävnad som löper parallellt med varandra i penis. Corporacavernosaen står för större delen av kroppen på penis.

fysiologi

corporacavernosaen-eller corpus cavernosum, om man talar om varje cylinder individuellt --- fylls med blod vid sexuell upphetsning och orsaka att penisen blir rak. Detta börjar när det finns sexuell stimulering (antingen psykiskt eller fysiskt). Den upphetsning utlöser blodkärlen i corporacavernosaen att relaxm och kamrarna i svampliknande vävnad fylls upp med blod.

Trycket från blodfyllda kammare orsakar penis att expandera, vilket leder till en erektion.

Ett membran omger corporacavernosaen som hjälper till att hålla blodet i cylindrarna. En erektion avtar när penis musklerna slappnar av, så att blodet kan rinna tillbaka in i kroppen.

Peyronies sjukdom

Peyronies sjukdom är en rubbning av penis där penis blir böjda eller krokiga under en erektion. Den exakta orsaken till Peyronies sjukdom är okänd, men den fysiskt presenterar som plack eller ärr vävnad bildar under huden på penis.

Beroende där ärrvävnad former, den erigerade penis kan böja åt sidan, till toppen, eller till botten --- ibland utvecklas på två sidor samtidigt, vilket gör att penis ha ett timglas form.

Denna sjukdom förekommer hos färre än 1 procent av alla män och är vanligare hos medelålders män, men kan inträffa tidigare eller senare.

Symptomen kan utvecklas under en lång period tid eller kan visas snabbt. De innefattar: smärtsam erektion, en böj /kurva i erigerad penis, förkortning av penis, och /eller vad som kan kännas som en tjocklek eller seghet under huden på en eller flera sidor av penis

Priapism Priapism är termen för en ihållande erektion av penis, som ofta skapar obehag och /eller smärta. Detta villkor är inte relaterat till sexuell aktivitet och kan inte lindras med orgasm.
Erektioner
som varar från timmar till dagar kan orsakas av faktorer som skador på området, vissa mediciner, alkoholmissbruk, drogmissbruk och ryggmärgen problem.

Det är viktigt att få behandling för detta tillstånd, som permanenta skador på penis kan uppstå om priapism fortsätter. Omedelbar behandling är motiverad för en erektion som varar längre än fyra timmar.

Penisimplantat

penisimplantat ibland används för att behandla Peyronies sjukdom. Andra användningsområden är för män vars erektil dysfunktion svarade på mindre invasiva behandlingar och som fortfarande vill vara sexuellt aktiva. De penisimplantat opereras placeras i corporacavernosaen och kan vara av en uppblåsbar och halvstyva spö typ.

Disclaimer

Denna information är inte ett substitut för rådgivning från eller behandling av en vårdgivare.

Previous:nothing Next:farorna med akuta preventivmedel

Relaterade artiklar


 • vad är Botox & hur fungerar det?
 • skäl för en oregelbunden menscykel
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • rättsmedel för ett barns hosta
 • hur man använder silverax att få arbete
 • hur man får huden vit naturligt
 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • vad är farliga blodtryck nivåer?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com