Vilka är effekterna av UV-strålning?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-05
Många av de effekter som solbränna och pigmentförändringar, av ultraviolett strålning i slutändan leda till hudcancer. Ultraviolett strålning påverkar också marina livet befolkningen. Plant blommande timing kan ändras genom UV-strålning. Även färgning av möbler och kläder kan ändras

Solbränna

Solbränna är det vanligaste exemplet på ultraviolett strålning. Termen för detta är erytem. Kontinuerligt få solbränna kan öka risken för andra hudproblem. Enligt studier rapporterade om från Världshälsoorganisationen, solbränna i tidig ålder ökar risken för malignt melanom senare.

Tidigt åldrande av huden

Från fräknar till åldersfläckar den lilla bruna prickar som dyker upp dagar efter garvningen är tecken av hudskador. Den pigmentering förändringar, särskilt för mullvadar kan öppna dörren senare för olika typer av hudcancer.

Ögonproblem

Ögon ta i så mycket ultraviolett strålning som huden när det lämnas utan skydd av solglasögon. Vanliga problem är inflammation i ögon och grå starr. Cirka tjugo procent av alla grå starr tros av Världshälsoorganisationen tjänstemän vara orsakade av ultraviolett bestrålning.

Hudcancer

Den värsta effekten av ultraviolett strålning är hudcancer. Det finns tre huvudsakliga klasser av hudcancer. Basalcellscancer och skivepitelcancer cell carcinom är icke-melanom cancer och är vanligtvis kirurgiskt behandlas. Malignt melanom är farligare. Cirka 66. 000 människor dör varje år på grund av olika hudcancer. Djur kan utveckla cancer också.

Minskad Cell medierad immunitet

nära ekvatorn, verkar ultraviolett strålning ha minskat cellmedierad immunitet. Det betyder att barn som fått vaccin är inte lika väl skyddad av dem och människor är mer mottagliga för infektionssjukdomar.

Marina djur och växter

Marina djur minska deras reproduktion förmåga medan växter längre bort från ekvatorn kan ändra tid de blommar orsakar därmed en förändring av pollinering mönster när de utsätts för högre halter av UV-strålning som de är vana vid.

Övriga Effekter

Förutom skadar människors, djurs och växters hälsa, UV-strålning också bleker något kvar i solen, inklusive möbler och kläder.

Previous:nothing Next:klimakteriet varm blixt behandling

Relaterade artiklar


 • Vilka är effekterna av UV-strålning?
 • Vad är pH av magsyra?
 • hur man hanterar en utvecklingsstörd fördröjd barn
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?
 • symptom på en e.
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • orsakerna till den låga progesteron
 • symtom av för hög alkoholkonsumtion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com