biverkningar av Nizoral schampo

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-24
Nizoral schampo är ett läkemedel mot svampinfektion schampo som ofta används vid behandling av mjäll och SEBORRE dermatit. Nizoral är känd av dess generiska namn av ketokonazol och är ofta ordineras av en läkare vid behandling av en infektion som orsakas av en svamp eller en svampinfektion i hårbotten. Nizoral verkar genom att hindra svampen från att faktiskt fortsätta att växa

Ketokonazol

Nizoral är ett läkemedel mot svampinfektion medicinska schampo som hindrar tillväxt av flera olika typer av svampar genom att hindra produktionen av membran som omger cellerna. Den aktiva ingrediensen i Nizoral schampo, ketokonazol, är ganska ofta i krämer och geler, och även tablettform, för att bekämpa andra typer av svampinfektioner såsom ringorm, och dermatit som kan dyka upp på en persons kropp, inte bara i hårbotten området.

biverkningar

biverkningar av att använda Nizoral schampo är väldigt få, men det finns några. För en, kan Nizoral schampo orsaka hårets struktur för att bli onormal och håret kan faktiskt ändra hur det känns och ser ut. Hårbotten kan också påverkas, blir täckt med pustler, eller finnar. Torrhet i huden i hårbotten och det kan klia. Utslag och en stickande känsla kan leda också. Det kan också finnas några oiliness av hår och hårbotten efter användning Nizoral schampo.

Värre biverkningar

Håravfall har resulterat i Nizoral användning i sällsynta fall. Människor har också rapporterat att de har huvudvärk efter att ha använt Nizoral. Kombinera vissa läkemedel kan leda till en allergisk reaktion, så människor som har allergier mot vissa livsmedel, färgämnen, konserveringsmedel eller djur bör tala om deras hälso-och sjukvårdspersonal innan du använder Nizoral.

varningar

Ammande mödrar bör undvika att använda Nizoral schampo på grund av de kemikalier som den innehåller. De kunde möjligheten över till barnet via bröstmjölken. Gravida kvinnor bör också iaktta försiktighet vid användning detta schampo och samråda med sina hälso-och sjukvårdspersonal innan du använder den. Medicinen i Nizoral kan passera moderkakan och utgör en skadlig risk för fostret.

Permanentat hår

Utöver möjligheten att orsaka håravfall, kan Nizoral schampo orsaka curl att komma ut ur den permanenta vågen i hår. Återigen är det bäst att rådfråga en vårdgivare innan du använder produkten.

Följ anvisningarna

Nizoral kan användas två gånger i veckan i fyra veckor. Det är klokt att följa anvisningarna på flaskan och följ instruktionerna från hälso-och sjukvårdspersonal att befria få av svampinfektion. Ibland Nizoral schampo är föreskriven att användas för upp till åtta weeks. Once hälso-och sjukvårdspersonal har bedömt att det mjäll eller SEBORRE dermatit har klarats upp, ett bra förebyggande åtgärd att utnyttja Nizoral eller ett bra mjällschampo en gång i veckan för att hålla mjäll och svamp, i schack.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på skrumplever

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en primärvårdsläkare
 • hur man kan minska ditt barns risk för öroninfektioner
 • naturlig behandling av nagelsvamp
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • hur man bygger upp utbudet bröstmjölk
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • funktion av prostata
 • orsakerna till springmask
 • hur man väljer äldreomsorg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com