blödning under graviditeten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-08
Blödning under graviditet är skrämmande och kan orsaka en gravid kvinna en hel del stress. Några orsaker till blödningar i graviditeten är, faktiskt, ganska allvarliga och kan vara ett tecken på att graviditeten är slut i förtid. Andra orsaker till blödning under graviditeten, men är mindre och kan enkelt lösas. Det är alltid bäst för en kvinna att vara i kontakt med sin läkare när blödning uppstår under graviditet

implantation blödning

implantation blödning uppstår när det befruktade ägget fäster vid livmoderslemhinnan. Ibland är en liten mängd av livmoderslemhinnan skjul under denna process, som orsakar ljus blödning. De flesta kvinnor säger att de bara ser små mängder av blod på bara ett tillfälle. Andra kvinnor säger att blödningen, medan ljus, varar i upp till två dagar. Implantation blödning inträffar innan de fick ett positivt graviditetstest. Det händer oftast inom tre till fyra dagar efter ägglossningen, långt innan menstruationen förväntas börja.

missfall

Blödning tidigt i en graviditet kan vara på grund av missfall. Ett missfall inträffar när ett befruktat ägg slutar växa och graviditeten slutar tidigt. Missfall är vanligast mellan fem och 10 veckor gravid. Blödning startar normalt ut ljus och blir tyngre ju längre tiden går. Kvinnan kommer att uppleva intensiva kramper och kan se stora blodproppar. Efter ett missfall, bör kvinnan uppsöka läkare för att säkerställa att det inte finns någon kvarvarande vävnad i livmodern, vilket kan orsaka infektion.

Urinvägsinfektion

En vanlig orsak till blödning under graviditeten är en urinvägsinfektion (UVI). Urinblåsan och njurarna är mer känsliga under graviditeten, vilket gör en UTI mer sannolikt. Förutom blod i urinen, andra tecken på infektion är feber och svåra eller smärtsam urinering. En läkare kommer att ordinera ett antibiotikum som är säker för under graviditeten.

Samlag

samlag under är säkert under större delen graviditeter. Vissa kvinnor upplever blödningar efteråt, dock. Om blödning efter samlag uppträder, ska kvinnan ha ett bäckenben tentamen görs av hennes läkare att se till att detta var orsaken. Läkaren kan rekommendera att kvinnan gå på "bäcken vila" som innebär att inga tunga lyft och inget umgänge.

Utomkvedshavandeskap

Ibland ett befruktat ägg fäster i äggledaren i stället för till livmoderslemhinnan. Detta kallas utomkvedshavandeskap. Blödning är en av de första tecknen på ett utomkvedshavandeskap, men andra kommer att snabbt följa. Andra tecken är feber, smärta i buken, kramp och matthet. Ektopisk graviditet kan vara livshotande för kvinnan och omedelbar medicinsk behandling krävs.

Moderkaksavlossning

moderkaksavlossning sker oftast under andra hälften av graviditeten. Detta inträffar när moderkakan börjar lossna från livmodern innan barnet är fött. Blödning är det första tecknet på moderkaksavlossning. Ofta kan tillståndet kontrolleras genom att sätta kvinnor på sängläge. I vissa fall kommer moderkakan börjar lossa helt. I detta fall kommer barnet måste födas tidigt för att ha någon chans att överleva.

tidig förlossning

Under andra hälften av graviditeten, blödning kan vara en indikation på tidig förlossning som är på väg att börja. Ibland kvinnan kommer att märka blodiga flytningar som är "SENTIMENTAL. " Detta är den slemhinnor kontakten. Förlora kontakten är inte nödvändigtvis ett tecken på förestående arbete men förlora det tidigt i graviditeten kan vara ett tecken på tidig förlossning. Vaginal blödning blandas med andra vätskor kan vara ett tecken på att kvinnans vatten har brutit eller läcker. Detta måste övervakas noggrant. I de flesta fall kommer kvinnan att hållas på sängläge på sjukhuset som skall övervakas för infektion.

Previous:nothing Next:symptom på tidigt klimakterium

Relaterade artiklar


 • panikattack symptom hos ett barn
 • vad som orsakar domningar i fingertopparna?
 • hur man använder sex grundläggande tips hårvård
 • hur du får ditt läkemedel för att stanna effektiv längre
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • vad är en nasal ben sporre?
 • orsakerna till östrogen dominans
 • hur man vet om du har ett utomkvedshavandeskap
 • hur du får ditt apotek för att hjälpa till med medicinen
 • partum depression symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com